Hírek

Megtartották India első transznemű esküvőjét

 

Egy transznemű pár a napokban ünnepelte esküvőjét, amellyel történelmet írtak, mint India és egyben Bengál első transznemű párja, akik egybekelhettek.

Egy transznemű aktivista és színésznő, Tista Das élete legszebb napját élhette át hagyományos bengáli szárit viselve, miközben kimondta a boldogító igent szintén transznemű párjának, Dipan Chakrabortynak egy hindu szertartáson – írja a Times of India.

A pár Agarparában, Kolkatában kelt egybe a barátaik, szomszédjaik és családtagjaik körében, beleértve Tista édesanyját, Subhrát, aki örömét fejezte ki, amiért lánya olyasvalakit választott, mint Dipan.

„Sok nehézségen vagyunk már túl, de a szülőknek mindig támogatniuk kell a gyermekeiket.”

Dipan és Tista egy transzneműeknek fenntartott klinikán találkozott először, ahol Tista mint dolgozó, Dipan pedig mint kliens volt jelen. Ismerkedésük után nem sokkal randizni kezdtek, majd idén április 15-én jegyezték el egymást, a transznemű láthatóság napján.

 

 

Az esküvőt a szokásos szervezések mellett egy másik fontos készülődés is izgalmassá tette, mégpedig Dipan új személyi okmányainak megszerzése. Ő ugyanis nemrég bújt elő transzneműként, és az esküvőhöz szükségét érezték új személyazonosságának bizonyítását is. Szerencsére minden időben készen lett, és a szertartást a barátok és a szomszédok segítségével meg is tudták szervezni.

Kettejük esküvője igazi mérföldkőnek számít Indiában, amit Pandit Biswajit Mukherjee, a szertartás vezetője is megerősített:

„Soha sem láttam még ehhez hasonlót. Nagyon boldog vagyok, hogy részese lehettem ennek a szertartásnak, még egy másik meghívást is lemondtam miatta.”

Nem ő volt az egyetlen, aki hangot adott örömének, hiszen Aparajita Bose, a Kolkatai Emberi Jogi Hálózat egyik tagja is úgy véli: ez az esküvő nagy hatással lesz India transznemű közösségére, ami egyébként a mai napig tart a társadalomtól érkező elutasítástól. Mégis úgy gondolják, nagy lépést tettek, amikor áprilisban elfogadták a törvényt, amely engedélyezi a transznemű nőknek, hogy esküvőjükön hivatalosan is menyasszonyként vehessenek részt, amivel lehetővé tették Tista és Dipan szertartását is.

 

 

Previous post

Leszbikus párra támadt két férfi Amszterdamban

Next post

A szépség ott kezdődik, amikor eldöntöd, hogy önmagad leszel