Lifestyle

Megtartották Ciprus első meleg esküvőjét

Alig 18 éve dekriminalizálták a homoszexualitást Cipruson, de a szigetországban már meg is tartották az első meleg esküvőt. Marios Frixou és Fanos Eleftheriades ciprusi görög szokásoknak megfelelően kötötte össze az életét.

esküvő

A 36 éves Marios Frixou és a 26 éves Fanos Eleftheriades hét évig jártak, majd miután decemberben Cipruson is legális lett az azonos neműek házassága, elhatározták, minél nagyobb esküvőt szeretnének tartani. „Bátorítani szeretnénk a többi párt és minden meleget, leszbikust, transzt, hogy elfogadják és ne szégyelljék magukat” – mondta Marios Frixou.

Frixou édesanyja a jegyespárt két aranyérmével mutatta be, amelyeket aztán a egymás nyakába akasztotta. Majd a pár tanúik jelenlétében fogadalmat tett, aztán a lakodalomba vezetett az út, ahol családtagok és barátok százai vártak rájuk.

A friss házasok első táncukat tradicionális görög dalokra ropták, miközben a vendégeknek sült malacot szolgáltak fel. Az estén a vendégek pénzzel teli borítékokkal járultak hozzá a pár közös életének következő fázisához.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin