Itthon

Megtartjuk a felvonulást! – üzeni a Budapest Pride

Bár Novák Előd, a Mi Hazánk alelnöke tegnap közölte, hogy sikerült a Budapest Pride előtt lefoglalniuk a korábban rendszeresen használt helyszínt, az Andrássy utat, az LMBTQ-szervezet ma megüzente meg, hogy idén is megtartják a felvonulást. “Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, és még a Szíriuszról is látszani fogunk.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Pride (@budapestpride) által megosztott bejegyzés

 

Bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások a gyülekezési joggal visszaélve évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek az LMBTQ jogok érvényesülésének. Egyes városrészeket fetisizálva büszkélkednek azzal, hogy megvédtek valamit, kiszorították onnan a tüntetésünket. Ahogy a legtöbb tevékenységük, ez is egy illúzió üldözése. Még magukat is becsapják a hamis eredményekkel, kényszerképzetekkel: hasonlatos ez a víz gereblyézéséhez” – írják a szervezők.

A Telex kérdésére válaszolva a sajtófelelős elmondta, hogy több lefoglalt útvonaluk is van, egyelőre azonban még nem döntötték el, melyik lesz a végleges. Ezzel kapcsolatban később lesz majd bejelentés. Az azonban biztos, hogy a felvonulás napja továbbra is július 23., szombat.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb