Hírek

Megtámadták, mert azt hitték róla, hogy meleg

A torontói Sheng Hua Yant két férfi támadta meg, miközben hazafelé sétált a vásárlásból.

0302yan

Yan elmondása szerint éppen otthona felé tartott, amikor két férfi ingerült beszélgetésére lett figyelmes. “Nem hiszem el, hogy meleg párnak néztek minket!” – mondta az egyikük, majd Yan felé fordulva így folytatta: – “Meleg vagy? Szerintem eléggé melegnek nézel ki.” Yan ekkor megpróbált elsietni, de támadója a hajánál fogva lerántotta a földre, és legalább 10-15 rúgást szenvedett el, mire egy arra járó közbelépett.

Yan, aki egyébként egyáltalán nem vonzódik saját neméhez, ezt írta Facebook-oldalán a támadás után: “Ez az első – és remélhetőleg az utolsó – alkalom, hogy gyűlölet-bűncselekmény áldozata lettem. Saját bőrömön tapasztaltam meg a gyűlölet természetét: a homofóbia áldozatai nem kizárólag meleg/leszbikus/biszexuális/transznemű emberek lehetnek, hanem a társadalom BÁRMELY tagja; a gyűlöletre nem hatnak az észérvek és nem lehet vele tárgyalni; áldozat abból lesz, akit kiválasztanak.” 

A férfi elmondta, hogy zúzódások vannak a jobb szemén és hogy egyelőre nem lát teljesen jól, emellett pedig belső vérzése is volt. A torontói rendőrség szóvivője, Jenniferjit Sidhu azt nyilatkozta, hogy a hatóság megkezdte a nyomozást az ügyben, de még nem biztos, hogy gyűlölet-bűncselekményként fogják kezelni.

“Az LMBT közösség elfogadásért vívott harca nagyon fontos – ha nem elengedhetetlen – mindenki túlélése szempontjából, szexuális orientációtól függetlenül” – tette hozzá Yan fentiekhez.    

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb