Hírek

Megszülte meleg fia gyermekét egy 61 éves nagymama

Nem mindennapi áldozatot vállalt a 61 esztendős amerikai Cecile Eledge. Béranyaként kihordta és megszülte az egyébként meleg fia gyermekét, vagyis a saját unokáját – írja az NBC News nyomán a magyar 24.

 

 

Eledge március 25-én, hétfőn  a nebraskai Omaha központi kórházában adott életet egy egészséges, 2700 gramm súlyú kislánynak, aki az Uma Louise Dougherty-Eledge nevet kapta. Amikor Celice fia, Matthew Eledege és a férje, Elliot Dougherty úgy döntöttek, hogy szeretnének saját gyereket, mindkét család a meleg házaspár segítségére sietett. Először Elliot nővére ajánlotta fel a petesejtjeit, amiket Matthew spermájával termékenyítettek meg.

Amikor Celice felajánlotta a fiának és Elliottnak, hogy kihordja a babát, a házaspár nagyon meghatódott, de valójában mindketten szimbolikus gesztusként értékelték a felajánlást. Nem gondolták, hogy a 61 éves nő, aki túl van a menopauzán és már mindhárom gyermeke rég felnőtt, képes lehet kihordani egy magzatot.

 

 

Celine azonban egész életében odafigyelt az egészséges étrendre és mindig aktívan mozgott, így az orvosok semmi akadályát sem látták annak, hogy kihordja és megszülje a mesterségesen megtermékenyített magzatot. Matthew azt mondja, amikor az anyja zöld utat kapott az orvosoktól, férjével egy percig sem hezitáltak.

Uma egészséges és hála Matthew egyik gyerekkori barátjának, anyatejen él. Elliot azt mondja, ha elég nagy lesz hozzá, a kislány mindent meg fog tudni a nem mindennapi születésének részleteiről. A fiatal férfi azt mondja, bár a saját és a férje családjának vonásait is látja a kislányában, Uma őt leginkább a nemrég elhunyt édesanyjára emlékezteti.

Previous post

Bocsánatot kért az LMBTQ oktatást ellenző politikus

Next post

Kylie Minogue-nak írt rajongói levelet az ír miniszterelnök