Hírek

Megszavazta az izraeli parlament az átnevelő terápiák betiltását

 

Az átnevelő terápiák betiltásáról szóló törvényjavaslatot nyújtott be az izraeli ellenzék. A javaslatot a kormányzó pártszövetség két tagja is támogatta, ezzel a parlament előzetesen megszavazta a jogszabályt. A közel-keleti országok közül elsőként így Izraelben betilthatják az átnevelő terápiákat, számol be róla a BBC.

A törékeny kormányzó pártszövetséget már eddig is súlyos ellentétek feszítették, most pedig az ultraortodox vallásos pártokat felháborította, hogy két kormánypárt is a javaslat mellé állt. Elemzők szerint a kialakult helyzet akár új választások kiírásához is vezethet, főleg azután, hogy az Egyesült Tóra Judaizmus párt elfogadhatatlannak tartja az átnevelő terápiák betiltását, és emiatt a koalíciós együttműködés megszakítását is kilátásba helyezték.

A szexuális orientáció vagy a nemi identitás megváltoztatását ígérő eljárásokat tudománytalannak tartja a pszichológia, és a gyakorlatot többek között az Izraeli Orvostudományi Egyesület is elítélte már.

A törvényjavaslatot az ellenzéki Meretz párt nyíltan meleg képviselője, Nitzan Horowitz nyújtotta be. A megszavazását a politikus történelmi lépésnek nevezte, ami azok után biztosan nem túlzás, hogy tavaly Rafi Peretz oktatási miniszter még azt nyilatkozta, hogy hisz az átnevelő terápiákban, és hogy az ő gyerekei nem lehetnek melegek, mert “normálisan” nevelték őket.

 

 

A melegek közé való beépülésre biztatja a követőit egy szélsőjobboldali csoport

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin