Itthon

Megsértődött Laci atya

fotó: YouTube

 

A domonkos szerzetes és római katolikus pap Laci atya nemrég nagy sikerű videót készített arról, hogy a homoszexualitás nem létezik. Mindez a számokban is megmutatkozott, mert miközben a korábbi videóit általában egy-két ezren látták, a mostani már közel jár a harmincezerhez.

A jelek szerint azonban Laci atya nem tudta kezelni a hirtelen jött sikert. Miután hosszan értekezett arról, hogy a homoszexualitást okozó gén nélkül valójában mindenki heteroszexuális, és így csupán az ördög csábítására lépünk a rossz útra, a videója alatt sokan jelezték, elég áltudományosak és középkoriak az ördöggel riogató nézetei:

„Ez pedig lehetőséget biztosít arra, hogy bennünk átalakuljon mindaz, amelyet a Jóisten a teremtésben lefektetett. Az, hogy ki az ember? Mi a szexualitás? Milyen célt szolgál? És feltesszük magunknak a kérdést, hogy biztos így kell ezt csinálni? Nem lehet úgy, hogy férfi a férfival, nő a nővel?”
„Nincsenek tehát homoszexuális emberek, csak olyanok, akik azt gondolják magukról, hogy homoszexuálisok. Mindenki heteroszexuálisnak lett alkotva, ez a génjeinkben van.”

 

A videóra majdnem ezer komment érkezett, amelyek között csupán egy-kettő akadt, amely valamilyen formában Laci atyával értett volna egyet. Látva azt, hogy a reakciók teljesen ellentétesek a nézeteivel, inkább nemrég letiltotta a kommentelés lehetőségét. Ezzel nem is lett volna semmi baj, az indoklással azonban igen: állítása szerint rengeteg volt a tűrhetetlen stílusú komment.

Csakhogy ez nem igaz.

Mivel kíváncsiak voltunk a videója utóéletére, ezért rendszeresen ránéztük a kommentfolyamra is, ami nem akart szűnni. És az a helyzet, hogy a kommentek kifejezetten normális hangvételűek, még ha ugyan dühösek, és az ő véleményével ellentétesek is voltak. Ahogy az interneten mindenhol, a közel ezer között akadt azért egy-kettő minősíthetetlen, de egyrészt ezek aránya messze volt a tiltást kiváltó rengetegtől. Másrészt pedig, mielőtt mártírt játszana, ajánljuk a tisztelt Laci atya figyelmébe az olyan portálok, mint például a magát keresztényként meghatározó vasárnap.hu kommentfolyamát.

Ha ideje engedi, kérjük, keresse fel bátran, olvasson el pár LMBTQ-témában született gyűlölködő publicisztikát, és aztán olvassa el figyelmesen a magyar honfitársai halálát kívánó komment-özönt a magukat hívőnek, istenfélőnek tartott emberektől. Ha pedig majd ezek után úgy érzi, hogy ő ehhez mérhető tűrhetetlen stílust kapott, akkor hivatkozzon majd erre. Mert addig ez csak sima sértődés a részéről.

 

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

 

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb