Hírek

Megrendezték Pakisztán első Transznemű Pride felvonulását

Rózsaszínben, kékben és fehérben pompáztak Lahore utcái, amikor megrendezték Pakisztán első Pride felvonulását a transznemű közösség és támogatóik kezdeményezésével.

A hétvégén megtörtént Pakisztán első transzneműeknek szóló Pride felvonulása, amelyet a második legnépesebb városban, Lahore-ban szerveztek meg.

Az utcákon hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy együtt vonuljanak a transznemű közösséggel, miközben zászlókat lengettek és különböző táblákkal hívták fel magukra a figyelmet. Az interneten több képet is megosztottak a helyszínről, valamint élőadásban közvetítették a történteket az utcáról – írja a Gay Star News.

A transzneműek Pride felvonulását már több intézkedés is megelőzte, amely arra utal, hogy az ország megpróbál közelebb kerülni a közösség elfogadásához. Egy új törvény például illegálissá teszi, hogy a munkahelyeken zaklassák a transznemű embereket. Aki mégis megszegi a törvényt, az elveszítheti az állását és vádemelés is előfordulhat. 

A legnagyobb lépés pedig talán az egészségügyben történt, ugyanis több kórház külön specialistákat foglalkoztat, akik csakis transznemű embereket fogadnak. 

https://www.gaystarnews.com/article/activists-first-ever-trans-march/#gs.Dkj6BBU

FRA EU post inject banner
Previous post

Meleg pár is feltűnik Vietnám legnagyobb ékszervállalatának új reklámjában

Next post

5 hónapon keresztül zseniálisan verte át a közösségi médiát egy drag queen kísérletében