Hírek

Megrendezték Pakisztán első Transznemű Pride felvonulását

Rózsaszínben, kékben és fehérben pompáztak Lahore utcái, amikor megrendezték Pakisztán első Pride felvonulását a transznemű közösség és támogatóik kezdeményezésével.

A hétvégén megtörtént Pakisztán első transzneműeknek szóló Pride felvonulása, amelyet a második legnépesebb városban, Lahore-ban szerveztek meg.

Az utcákon hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy együtt vonuljanak a transznemű közösséggel, miközben zászlókat lengettek és különböző táblákkal hívták fel magukra a figyelmet. Az interneten több képet is megosztottak a helyszínről, valamint élőadásban közvetítették a történteket az utcáról – írja a Gay Star News.

A transzneműek Pride felvonulását már több intézkedés is megelőzte, amely arra utal, hogy az ország megpróbál közelebb kerülni a közösség elfogadásához. Egy új törvény például illegálissá teszi, hogy a munkahelyeken zaklassák a transznemű embereket. Aki mégis megszegi a törvényt, az elveszítheti az állását és vádemelés is előfordulhat. 

A legnagyobb lépés pedig talán az egészségügyben történt, ugyanis több kórház külön specialistákat foglalkoztat, akik csakis transznemű embereket fogadnak. 

Trans people held the first ever trans pride march in Pakistan

Transgender people gathered in Lahore for the first ever trans pride march in Pakistan this weekend. Taking place on Saturday (29th December), transgender people and their allies took to the streets in support of trans rights. The event kicked off with a press conference by the activists leading the march.

Previous post

Meleg pár is feltűnik Vietnám legnagyobb ékszervállalatának új reklámjában

Next post

5 hónapon keresztül zseniálisan verte át a közösségi médiát egy drag queen kísérletében