Hírek

Megrázó fotók: Újabb meleg férfit végeztek ki az Iszlám Államban

Alig két héttel ezelőtt járták be a világsajtót azok a Ninivében készült felvéltelek, amelyeken hátrakötözött kezű férfiakat látni, amint lehajítják őket egy magas épület tetejéről. Homoszexualitás bűnében ítélték vétkesnek őket.

Az Iszlám Állam, más néven Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy dzsihádista csoport. Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden muszlimja fölött vallási fennhatóságot követel, és a világ muszlimok által lakott régióinak jelentős részét közvetlen politikai fennhatósága alatt kívánja egyesíteni a Levante térségből kiindulva (ez magában foglalja Jordániát, Izraelt, Palesztinát, Libanont, Ciprust és Törökország déli részét). A csoportot hivatalosan terroristaszervezetnek minősítette az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Indonézia és Szaúd-Arábia, emellett a nyugati és más médiumokban is széles körben terrorista szervezetként említik.

A borzalmak folytatódnak. A legújabb felvételeken egy bekötözött szemű, idősebb férfit látni, amint két maszkos kilöki őt egy hétemeletes épület tetejéről. Szíriai források szerint a zuhanástól a férfi – csodával határos módon – nem vesztette életét. Így a városiak, köztük nők és gyerekek, körbeállták és halálra kövezték.

Kivégzés 2 (2)

Kivégzés 2 (1)

Kivégzés 1  Kivégzés 3

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb