Hírek

Megölte barátnője 8 éves kisfiát, mert melegnek hitte

Brutális és szívszaggató esetre derített fényt a Los Angeles-i megyei bíróság.

A 32 éves Isauro Aguirre a halálba kínozta barátnője 8 éves kisfiát, Gabriel Fernandezt, akinek egyetlen bűne az volt, hogy anyja és nevelőapja szerint felnőttként majd meleg lesz belőle.

A vádat támasztja alá, hogy a végül szívrohamban elhunyt gyermek testén az igazságügyi orvosszakértő számos külső fizikai trauma nyomát állapította meg.

Isauro Aguirre

Nevelőapja rendszeresen lányruhákba öltöztette és úgy küldte el iskolába Gabrielt, de mindez csak a jéghegy csúcsa. Leírni is nehéz, milyen megpróbáltatásokat kellett átélnie.

Cigarettát égettek a bőrén, korbácsolták és légpuskával is megsebesítették. Emellett éheztették is az általános iskolás gyermeket, macskaalmot etettek vele és kamrába zárták, a szájába zoknit tömve és kendővel kötve be a szemét.

Isauro Aguirre a bírósági tárgyaláson

A hatóságok az esetről akkor szereztek tudomást, amikor a nevelőapa felhívta a 911 segélyhívó számot. De nem azért, hogy Gabriel életét mentse, hanem a saját bőrét akarta menteni.

A kisfiút a mentők azonnal kórházba szállították, azonban két nappal később belehalt egy szívrohamba. Utolsó perceiben tévképzetek gyötörték, a felette álló orvosról azt hitte, halálra akarja verni őt.

A 8 éves áldozat, Gabriel Fernandez

A bíróság nemcsak Isauro, de barátnője ellen is eljárást indított bűnsegédlet vádjával. A nyomozók a pár telefonkészülékein több üzenetváltást is találtak, melyekben részletezték, hogyan tervezik tovább kínozni a gyereket.

A védelmet ellátó ügyvéd azzal igyekezett fedezni védencét, a gyilkos nevelőapát, hogy annak sosem volt célja a gyerek meggyilkolása. Felindultságát az okozta, hogy Gabriel kérte anyját, hagyja el a férfit és ez a fülőbe jutott.

A bíróság várhatóan azt a négy szociális munkást is elítéli, akiknek az elmúlt években Gabriel életének nyomon követése volt a feladatuk.

Rainbow party header banner
Previous post

A Háttér Társaság és a Budapest Pride is csatlakozott a 7. Lakásmenethez

Next post

Tünet Együttes: LOOP – merülés két levegővel