Hírek

Megnősült a teniszcsillag!

A csehszlovák születésű Martina Navratilova hétfő este New Yorkban elvette barátnőjét, Julia Lemigovát. “Ötvennyolc esztendős vagyok és életemben most először házasodok. Ideje volt, nem? Leszbikus nőként felnőve soha nem is álmodtam arról, hogy ez a lehetőség egyszer nekem is megadatik.” – nyilatkozta a sportoló.

Lánykérés szeptemberben

A lánykérésre szeptemberben került sor – akkor is kamerák és fényképezőgépek kereszttüzében. “A nyilvános eljegyzéssel és esküvővel úgy gondolom, illetve remélem, hogy ösztönzést adtunk a hozzánk hasonló, meleg és leszbikus pároknak szerte a világon” – tette hozzá az ara, Lemigova.

Martina Navratilova és Julia Lemigova

Martina Navratilova az egyik legelső profi sportoló volt, aki nyíltan is felvállalta másságát. Először 1981-ben beszélt róla, akkor még biszexuálisként írta le önmagát. Életpályája lenyűgöző: Tizennyolcszoros egyéni, harmincegyszeres páros, tízszeres vegyes páros Grand Slam-győztes. Tizenkétszer jutott döntőbe Wimbledonban, ebből kilencszer nyert, 1982 és 1987 között sorozatban. Egyéniben 167, párosban 177 tornát nyert: mindkettő rekord a teljes (férfi és női) mezőnyben. Ő tartja a sorozatban megnyert meccsek rekordját is: 74.

Forrás: Huffington Post

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb