Hírek

Megmenekült a ghánai férfi, akit melegség vádja miatt élve felgyújtottak volna

Majdnem tragédiával végződött Ebenezer Okang élete, akit accrai otthonában kísérelt meg 10 férfi élve elégetni. A kelet-afrikai Ghána fővárosában élő fiatalemberhez február 11-én kopogtatott be két ember, hogy van e kiadó szobája. Később tizen viharzottak be a házába, fennhangon üvöltözve vele és azzal vádolták, hogy meleg, illetve a közösség fiatalabb férfi tagjai közül többekkel is viszonya volt. A vita hevében több kés, bot és kő is előkerült.

 

Ghána az Afrika térképen

 

A csoport állítólag már egy ideje figyelte az áldozat mozgását sőt, kikérdeztek embereket, akikkel előtte találkozott. A támadás estéjén több sérülést is ejtettek Okang homlokán, könyökén, csuklóján és lábán. Használt autógumi és petróleum bevetésével fel is tervezték gyújtani, ám egy szemtanú még időben értesítette a rendőrséget, valamint egy helyi lelkész által összeverődött, idősebb férfiakból álló csoport is közbelépett.

Okang azóta a Modern Ghana-nak adott interjúban elmesélte, hogy nem ez volt az első ellene irányuló gyűlöletbűncselekmény. Két éve és most újévkor is támadás érte. Utóbbi egy benzinkúton érte, felesége és gyermekei szeme láttára. Családja taxival menekült el a helyszínről.

A két incidenst sokáig nem is merte jelenteni a rendőrségen, mivel Ghánában a mai napig nagyon erős az LMBTQ-közösséggel szembeni előítélet, valamint a melegeket sújtó törvények is életben vannak. Idővel azonban halálos fenyegetéseket is kapni kezdett, akkor már úgy érezte, szólni kell.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin