Lifestyle

Megjött a dögös vörös pasik naptárja

Megérkezett az évente megjelenő Red Hot naptár, amelyben a naptár megálmodója megmutatja, mennyire sokszínűek lehetnek a vörös hajú férfiak, és aki magáról az ötlet eredetéről is beszámolt.

 

 

A Red Hot naptár első példánya 2013-ban jelent meg Thomas Knights kezdeményezését követően, aki divatfotósként azt tűzte ki céljául, hogy ledönti a sztereotípiákat, és képeivel ünnepelni fogja a vörös haj szépségét. A fotós vörös hajúként első kézből tudja, milyen az, amikor az embert a hajszíne miatt csúfolják vagy sztereotipizálják, leginkább az iskolai évek során.

Kezdetben csupán fotósorozatokat készített, majd az ebből szervezett kiállítás olyan népszerű lett, hogy továbbfejlesztették az ötletet. A kiállítással, amelyet New Yorkban, Sydney-ben és Amszterdamban is megszerveztek, körülbelül 60 ezer fontot gyűjtöttek, amit végül leginkább iskolai zaklatásokat megelőző szervezeteknek adományoztak – írja a Queerty.

Azóta minden évben sorra érkeznek a naptárak, viszont 2020-ra egy kis különlegességgel készülnek és a Red Hot Europian Boys mellett egy Red Hot C*cks is készült, amely bevételéből egy a hererák gyógyításáért küzdő szervezetet segítenek.

A Red Hot Europian Boys modelljei, ahogy a címe is elárulja, Európa különböző országaiból érkeztek, így Spanyolországból, Hollandiából, Franciaországból, Skóciából, Dániából és Olaszországból is.

„Amikor valaki vörösnek születik, máris a világ egyik legkisebb kisebbségének a tagja lesz. Ez egyedi kihívásokkal jár, de előbb-utóbb megtanuljuk elfogadni, hogy mások vagyunk, és értékeljük is ezt. Amit egyszer még a legkevésbé szerettél önmagadban, az identitásod egyik legnagyobb részévé válik. Végül megbarátkozol a ténnyel, hogy más vagy, kitűnsz a tömegből, és az emberek észrevesznek. Amit egyszer a gyengeségednek hittél, hirtelen az erőddé válik. Amint birtokolod azt, ami megkülönböztet másoktól, minden megváltozik és megállíthatatlan leszel”

– nyilatkozta a naptárról Thomas Knights.

Míg testvérnaptárja a hererákra hívja fel a figyelmet, addig a Red Hot European Boys bevételének egy része egy az Egyesült Királyságban található szexuális egészségügyi jótékonysági szervezetet, a Terrence Higgings Trustot segíti majd.

 

 

Itt pedig a kulisszák mögé is beleshettek:

 

 

Fotók: Thomas Knights

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb