Hírek

Megjárták a franciák – Szélsőjobbos vagy homofób konzervatív elnökük lesz jövőre

François Fillon a győztese a jobbközép konzervatívok előválasztásának, kiütve a versengésből a korábbi elnök Nicolas Sarkozy-t és a korábbi miniszterelnök Alain Juppé-t. Ezzel ő indulhat jövőre az elnökválasztáson, ahol a legfőbb ellenfelének a szélsőjobbos Marine Le Pen ígérkezik, mivel a jelenlegi szocialista elnök, François Hollande népszerűsége régóta rekordmélységben van.

fillonmarine

François Fillon és Marine Le Pen

Fillon nem csak a házassági egyenlőség 2013-as bevezetését ellenezte erősen, de már 1982-ben is a homoszexualitás dekriminalizálása ellen szavazott. Tervei szerint az azonos nemű párok el lesznek tiltva a teljes örökbefogadás lehetőségétől, az új szabályozás szerint erre csak a férfi-nő párok lesznek jogosultak.

“Ami a házassági egyenlőséget illet, azt nem lehet visszavonni. De az azonos neműek házasságának megkérdőjelezése nélkül szükséges a család fogalmát felülvizsgálni, mert ez a gyerek érdeke, az pedig számomra a többi tényezőn felül áll. Tudom, hogy az azonos nemű párok is szeretettel bánnak a gyerekekkel, de nem helyes, hogy a jog lehetővé teszi, hogy egy gyereknek két azonos nemű szülője legyen.”

Fillon azt is hozzátette, vissza kell adni a szülő szó biológiai jelentését, ami egy anyát és egy apát jelent. Az általa erőltetett változások nem lesznek visszamenőleges hatályúak, de a jövőben már csak a különnemű párok fogadhatnak örökbe gyerekeket. Az azonos nemű párok számára továbbra is elérhető lesz a francia jogban létező gyámság, de nem lehetnek a gyerek teljes jogú szülei.

A jövő évi választásokon így az LMBT közösség tagjainak nehéz lesz szavazniuk, a Marine Le Pen képviselte Nemzeti Front sem éppen melegbarát politikájáról híres. Történetük során számos alkalommal képviseltek harcosan melegellenes politikát, soraik között több nyíltan homofób politikus található.

Újabban mégis LMBT szavazatokat várnak, mert szerintük ők, mint homofób politikusok, majd megvédik a melegeket a homofób muszlim bevándorlóktól. Legyen is bármennyire abszurd, a párizsi melegek negyede bedől nekik. (PinkNews)

 

Previous post

Ingyenes virtuális valóság a Pornhubon

Next post

Férfi legyen a talpán – Cipőmustra