Színes

Mégis lesz leszbikus csók a Lightyear című filmben

Miután a Pixar Animation Studios alkalmazottai nyilatkozatot küldtek, amelyben azt állították, hogy a Disney vezetői aktívan cenzúrázták a nyíltan meleg érzelmeket a filmjeikben, a Lightyear azonos nemű csókot tartalmazó jelenetét visszaállítják, miután eltávolították – számol be a Variety nyomán az androgeek.

A június második felében mozikba érkező animációs filmben Hawthorne lesz a főszereplő, egy női űrhajós, aki egy másik nővel van kapcsolatban. A forrás megjegyzi, hogy bár a kapcsolat mindig is szerepelt volna a filmben, a kettejük közötti csókot eredetileg kivágták a filmből.

Miután azonban a Disney vezérigazgatója, Bob Chapek a floridai “Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslat – amit azóta az állami törvényhozás mindkét háza elfogadott – mögött álló szponzorok pénzügyi támogatása és az erre adott gyenge válasza miatt számos kritikát kapott – sőt, még tüntetés is volt a Disney előtt -, a jelenet visszakerült a filmbe.

Chapek később bocsánatot kért, elismerte, hogy cserbenhagyta az LMBTQ-közösséget, és bejelentette, hogy szünetelteti a politikai donációt annak érdekében, hogy új keretet teremtsen, amely biztosítja, hogy a Disney érdekérvényesítése jobban tükrözi a saját értékeit.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb