Hírek

Megint riogat a HírTV: Óvodások ezreit viszik futószalagon nemváltó hormonkezelésre

 

Szerdán a HírTV Credo című műsorában beszélgettek egy olyan négy gyermekes anyával, aki családjával 18 év után költözött vissza Kanadából. A kinti tapasztalatairól könyvet is író Szakállas Katalinról a műsorvezető azt állította, hogy a genderpropaganda miatt költöztek haza a szlovákiai Párkányba. Az adásban Szakállas olyan állításokat tett, hogy

„a kanadai gyerekek ezreit futószalagon viszik hormonkezelésre, hormonblokkolásra úgy, hogy a szülők erről nem tudnak. Amint a kisgyereket rajtakapja az óvónő, hogy mondjuk a kislány vonatozik, azonnal megszületik az ajánlás és véleményezés, hogy valószínűleg át kéne ezt a kisgyereket transzformálni, valószínűleg ő fiúnak érzi magát. És viszik az orvoshoz, hogy kezdjék el rajta a hormonblokkolást.”

Szakállas a genderlobby szörnyűségeiről a magyar közpénzből létrehozott, erősen magyar kormánypárti szlovák hírportál, a ma7 cikkében is mesélt. Megbotránkoztatták, hogy a gyerekkönyvekben az azonos nemű szülők is családként szerepeltek, vagy pedig hogy ötödikes korban szóba került a szexuális felvilágosítás.

 

 

A HírTV azonban több dolgot is szégyenlősen elhallgatott, többek között azt, hogy Szakállas nem most, hanem már lassan tíz éve költözött haza Kanadából, még 2012-ben. Arról sem esett szó, hogy a hölgy a férjével együtt még kint megalapította azt a Magyar Jelen című hetilapot, ami ellen közösség elleni izgatás gyanújával nyomozás is indult 2004-ben, egy nyíltan zsidózó cikk kapcsán.

Ezen információk ismeretében is felébredne a gyanú, hogy mennyire lehet hiteles interjúalany Szakállas – főleg annak ismeretében, hogy a kormánypárti sajtónak korábban volt már hasonló ügye. Akkor a közszolgálati televízió készített riportot egy olyan magyar nővel, aki az iszonyatos Svédországból menekült haza az ottani migránsok miatt. (Akkor az Index járt utána és dokumentumokkal bizonyította, hogy „a hiteles interjúalanyt” addig már hétrendbeli rágalmazásért és egyéb bűncselekményekért elítélték Svédországban, és aki ráadásul már a hírhedté vált nyilatkozata előtt évekkel Magyarországon élt.)

Valami hasonló lesz most a helyzet Szakállassal is. Elég csupán átkattintani a szélsőséges liberalizmussal nehezen vádolható, kanadai National Post napilap oldalára. A konzervatív lap újságírói nem éppen azt tapasztalják ugyanis, mint a HírTV interjúalanya.

Kezdve azzal, hogy a Szakállas által emlegetett hormonblokkolást nemhogy óvodás korban nem kezdik el, hanem egyenesen csakis a pubertás idején indítják – már annál, akinek erre valóban szüksége van. Bármilyen ilyen jellegű kezelést ugyanis – értelemszerűen – csak azután adnak, hogy orvosok, pszichológusok és szakértők tucatnyi kimerítő vizsgálatnak vetették alá a pácienst – amit pedig elég nehézkes lenne a szülők háta mögött megejteni.

Az emlegetett ezres nagyságrenddel kapcsolatban érdemes Észak-Amerika legnagyobb ilyen jellegű intézménye, a Vancouverben található BC Children’s Hospital számait megnézni: a National Post által idézett számok szerint míg 2007-ben évente hét, 2017-ben évente nyolcvan olyan esetük volt, ahol jogilag még nem számított nagykorúnak a transz fiatal.

Szakállas állítása szerint ráadásul mindezt a szülők háta mögött teszik. Csakhogy a kanadai gyakorlat ezzel éppen ellentétes. Bár elvben nagyobb a gyerek önrendelkezési joga, mint itthon, de egy transz fiatal kezelését még az elvált, családjával nem élő apukák is tudják blokkolni – még abban az esetben is, ha egyébként a fiatal és az őt nevelő édesanya határozottan kérik a kezelést.

A nemi jelleget megerősítő klinikák egybevágó gyakorlata, hogy a kezelés előtt törekszenek konszenzus elérésére az összes családtag között. Konfliktusok felmerülésekor a személyzet mindent megtesz annak érdekében, hogy a család tagjaival együttműködjön a megállapodás elérése érdekében.

Ez azonban nem sikerül minden esetben, így a felek végül a bíróságtól kérik a kezelés megindítását, vagy épp blokkolását, a folyamat ugyanis nem automatikus. A jelek szerint ezen könnyedén ellenőrizhető tényekről se Szakállasnak, se a HírTV-nek nincs tudomása.

Fun fact: mindezek ellenére Szakállas legnagyobb gyereke jelenleg Kanadában egyetemista.

 

 

Kutyaszarhoz hasonlította a meleg párokat a Magyar Idők volt főszerkesztője – Humen Online

Gyakorlatilag pillanatokkal azután, hogy a Hír Tv-re költözött a Sajtóklub, kapásból az első, hétfői adásban sikerült homofób kirohanásban tobzódniuk – számol be az esetről a 168 Óra. A kiindulópont az volt, hogy Novák Katalin családügyi államtitkár és Matteo Salvini olasz belügyminiszter is részt vett nemrég a migránsozással és homofóbiával tűzdelt Családok Világkongresszusán az olaszországi Veronában.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb