Hírek

Megijedtek a Nők Lapját betámadó homofóbok

Fotó: Facebook, Háttér Társaság

 

A Nők Lapja karácsonyi számában jelent meg egy olyan hirdetés, amely felhívja a figyelmet a magyar szivárványcsaládok elfogadására. A Háttér Társaság megbízásából készült kreatívon egy azonos nemű pár szerepel az örökbefogadott kisfiúkkal, Andrissal – a családdal készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Ez a hirdetés azonban felháborította a kifejezetten vallásos-konzervatív petíciókat gyűjtő nemzetközi platform, a CitizenGO magyar homofób aktivistáit. Aláírásgyűjtésbe kezdtek, felszólítva a Nők Lapját, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló megnyilvánulásoktól. Mint akkor írták,

„nem szolgálja a gyermekek és a családok javát szándékosan olyan modell mellett kampányolni, amelyben eleve kizárják az anyát a történetből. A magyar társadalom és a Nők Lapja olvasóinak nagy részére nézve bántó a hirdetés, mivel gyűlölködőnek állítja be azokat az embereket, akik nem értenek egyet az azonos nemű “szülőség” társadalmi elfogadásával.”

A számos csúsztatást tartalmazó szöveg nagyvonalúan elsiklik például olyan tények felett, hogy az örökbefogadott gyermek esetében nem hogy ki van zárva az anya, hanem egyenesen az anya az, aki lemondott a gyermekéről, és így került állami gondozásba.

Hogy a magyar társadalom „nagy részére nézve” bántó lenne a hirdetés, azt éppen egy friss közvélemény-kutatás cáfolja: 2019 szeptemberében a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet mérte fel a hazai helyzetet, ez alapján

a magyarok többsége (56 százaléka) családnak tartja, ha egy bejegyzett élettársi kapcsolatban élő azonos nemű pár nevel gyereket, és csupán 17 százalékuk gondolja azt, hogy el kell venni szüleiktől a szivárványcsaládban nevelkedő gyermekeket.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az írónő Becca Prior az aláírásgyűjtésre reagálva saját petíciót indított, támogatva a Nők Lapja előremutató lépését. A CitizenGO azonban arra hivatkozva, hogy a magyar szivárványcsaládok melletti kiállás „sérti a közerkölcsöt és a közjót”, órákon belül törölte a támogató petíciót. Nyilván ez nem lehet akadály, egy másik platformon azonnal újraindult a gyűjtés ugyanazzal a tartalommal.

Az azonban láthatóan meglepte a CitizenGO magyar homofób aktivistáit – Schittl Esztert legalábbis biztosan –, hogy máris több ezer támogató aláírás gyűlt össze a magyar szivárványcsaládok mellett. Ami hiába kevesebb egyelőre, mint az övék, a jelek ezt szerint nem tudják hová tenni. Ettől a 2.500 aláírástól úgy megijedtek, hogy az alábbi levelet küldik ki a támogatóiknak:

 

 

Az mindenképpen elgondolkoztató, hogy egy bárki számára elérhető, nyilvános platform felülírhatja-e a hatályos magyar törvényeket azzal, hogy saját hatáskörben dönt arról, mi sért „közerkölcsöt és közjót” – a magyar szivárványcsaládok melletti kiállás ezt semmiképp sem teheti.

 

Ha szerinted a homofób aktivisták nem állnak a magyar törvények felett, akkor te is írd alá a szivárványcsaládokat támogató petíciót!
 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb