Hírek

Megijedt az internet a homofób emojitól, ami nem is létezik

Kisebb pánikot okozott egy új emoji az LMBTQ közösségben. Nem csoda: ugyanis a szivárványzászlót ábrázolja egy stop jellel. Ami tényleg nem túl szép dolog. Ám mint kiderült: félreértésről van szó. Aztán kiderült, hogy valójában mégsem.

A homofób emoji csak mobilon látszik és kizárólag a Twitter felületén – desktopon a zászló és az áthúzott kör szimbólum egymás mellett jelennek meg. Annyi biztos volt, hogy nem egy hivatalos emojiról van szó, hanem valamilyen hibáról – írta az Out.com.

A Twitter hamarosan kutatásba is kezdett és rá is talált az első személyre, aki kiposztolta az emojit. Mitchell (@mioog) – aki maga is melegnek vallja magát – elmondása szerint már egy hónapja tud arról, hogy baki miatt egy ilyen emoji is létrehozható. Mitchell kiemelte, hogy a két jel kombinációjának nem szabadna léteznie.

Ettől függetlenül egy hónappal később mégis boldogan posztolta azt, elindítva a vihart. Mitchell bár örül neki, hogy az LMBTQ közösség humorosan és ironikusan használja az emojit, ettől függetlenül tart attól, hogy más közösségek visszaélnek majd vele és homofób jelképként használják.

Főleg ezután, hogy több milliárd kezébe adta, ugye Mitchell?

Az Emojipedia főszerkesztője, Jeremy Burge elmondása szerint nem egy hibáról van szó, mivel a karakter egyszerűen így működik közösen más emojikkal vagy karakterekkel. Kiemelte azt is, hogy a média lehetett volna körültekintőbb és nem kellett volna azonnal homofób emojiról beszélni, mivel ilyen egyszerűen nincs, ez csak karakterek közös működése.

Vagyis a két emoji közös kettőse eddig is működött, csupán senki nem tudott róla.

Nos, kár, hogy kiderült.

FRA EU post inject banner
Previous post

Saját teret kapnak San Franciscoban a bőrösök

Next post

Először lépett pályára profi labdarúgócsapat szivárványszínű mezben