Életmód

Meghökkentő fotók a 70-es évekbeli melegparadicsomból

A ma hetvenes éveiben járó, eredetileg jogász végzettségű Tom Bianchi amerikai író és fotográfus munkáiban főleg a férfi aktfotózásra specializálódott. Élete harmincnégy évesen vett 180 fokos fordulatot: feladta jogász állását és a képzőművészet felé fordult. Sőt, jogi diplomáját darabokra tépte és később egy festmény részeként használta fel.

Bianchi az 1970-es években az utazásai során jutott el Fire Island-re, amely akkor a fiatal, meleg férfiak mennyországának számított. Az itt készített képeiből született 2013-as albuma a Fire Island Pines, amely egy intim bepillantás a 70-es évek meleg kultúrájába. Polaroidjain a meghitt, személyes pillanatokat vagy éppen a féktelen, meleg bulik arcait láthatjuk.

Csukd be a szemed egy pillanatig, és képzeld el, hogy álmaid bulijában vagy! Mindenki, akit szeretsz és aki után rajongsz, ott van körülötted, az a zene szól, amit tizenévesen hallgattál, és nincs olyan hogy rosszul érzed magad. Táncolsz és szeretsz, körbe-körbe forogsz és szeretsz még egy kicsit és aztán minden barátod meghal” – jellemzi Bianchi Fire Islandet.

A teljes fotósorozat és Bianchi HIV elleni máig tartó harca részletesebben megismerhető a Mai Manó Ház cikkében.

 

 

Previous post

BoyOnGo - Tajpej, Ázsia meleg fővárosa

Next post

Szívszaggatóan emlékezett meg AIDS-ben elvesztett barátairól Madonna