Lifestyle

Megházasodott Amerika dániai nagykövete

“Megkezdődött a saját történetünk a tündérmesék hazájában” – írta a boldogságtól viruló Rufus Gifford, amellyel csak részben szeretett volna A kis hableány-ra utalni. 

Stephen és Rufus
Stephen és Rufus a koppenhágai városházán

Dánia volt ugyanis a világon az első ország, ahol az azonos nemű párok számára lehetségessé vált a bejegyzett élettársi kapcsolat: az első pár, akik hivatalosan is összekötötték ilyen formában az életüket, Axel és Eigil Axgil voltak. Ők – ahogy ez talán látszik is – még a vezetéknevüket is megváltoztatták a keresztneveikből összerakott új verzióra, ezzel is kifejezve összetartozásukat.

6406100-file-denmark-gay-rights-axgil-obit-files
Axel és Eigil

Az ő példájukat követte Rufus Gifford és partnere a tegnapi napon. Az amerikai nagykövet 2013 óta él Dániában és azóta rendszeresen jelenik meg társasági eseményeken párjával, az állatorvos Stephen DeVincenttel.

A bostoni születésű követ (és persze a barátok is) Instagram-posztokban közvetítette a nagyközönséget a szemmel láthatóan varázslatos eseményről: a pár mosolya mindent elmond felhőtlen boldogságukról.

Egy másik aranyos képaláírásban annak örül a vőlegény, hogy a menyegzőre kisütött a nap az egyébként meglehetősen esős helyszínen; egy harmadikon pedig a visszafogottan elegáns esküvői tortát is megleshetjük.

Well played, Denmark. Well played. I knew you wouldn’t let me down. ??☀️☀️☀️??

Rufus Gifford (@rufusgifford) által közzétett fénykép,

Wedding cake. #rufusandstephen

Jorge Gonzalez (@jag5917) által közzétett fénykép,

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb