Hírek

Megható beszédben fedte fel a brit képviselő, hogy HIV pozitív

Parlamenti felszólalás keretében fedte fel a nyilvánosság előtt HIV státuszát a munkáspárti Lloyd Russel-Moyle. A kétkamarás brit törvényhozás alsóházában ő lett ezzel az első képviselő, aki felvállalta, hogy együtt él a vírussal. Russel-Moyle tíz évvel ezelőtt, 22 évesen lett fertőzött.

Azt akartam, hogy egy nap képes legyek itt állni és elmondani, hogy azokat, akik a HIV vírussal élnek, nem a státuszuk határozza meg” – jelentette ki a férfi képviselőtársai elismerő tekintetétől kísérve. Russel-Moyle 2017 óta képviseli Brighton Kemptownt a parlamentben.

Légy, aki lenni akarsz és üzenem azoknak, akik – akár félelemből – eddig nem tesztelték magukat: jobb a tudással együttélni, mint félelemben meghalni” – beszédét társai felállva és tapssal jutalmazták. Annak ellenére is, hogy a Képviselőházban hivatalosan nem megengedett a tapsolás.

A politikus elmondta, azután döntött az “előbújás” mellett, hogy Brightonban találkozott egy nonprofit szervezet tagjaival, akik HIV-vel élőkön igyekeznek segíteni. Hozzátette, hogy a gyógyszereknek köszönhetően (amelyeket a modern kor egyik legnagyobb sikerének tart) vírusszáma nem kimutatható. Így nem tud megbetegedni és másokat sem tud megfertőzni.

Beszéde eredeti, angol nyelven itt tekinthető meg:

 

hirdetés
Previous post

Először ajándékozta leszbikus pár New York legnépszerűbb karácsonyfáját

Next post

Óriási győzelemnek örülhet a szegedi LMBTQ szervezet