Hírek

Meggyilkolták hazájában a transz menekültet, akit az Egyesült Államok nem fogadott be

Belehalt a személyét érő erőszakos támadásba az a transz salvadori nő, akitől korábban az Amerikai Egyesült Államok megtagadta a menekültstátuszt.

 

Salvador a világ és Közép-Amerika térképen

 

Egy salvadori, transz embereket segítő csoport január végén jelentette be Camila eltűnését. Több környékbeli kórházzal is felvették a kapcsolatot és kiderült, hogy január 31-én vitték be életveszélyes sérülésekkel, amelyekbe február 3-án belehalt.

Camila tavaly egy menekültkaraván tagjaként egészen a Mexikó-USA határig zarándokolt. Az Egyesült Államok bevándorlási hivatala azonban megtagadta tőle a belépést és a menekültstátusz megadását, függetlenül attól, hogy jelezte: hazájában nemi identitása miatt halálos fenyegetéseknek van kitéve. Süket fülekre talált, ami hazatérve az életébe került.

 

Camilla

 

Camilla testét a mentők az országút mellett találták meg a fővárostól, San Salvadortól nem messze. A hatóságok azonnal megkezdték az elkövetők felderítését, a bűncselekményt azonban nem minősítik gyűlöletbűncselekménynek. A rendőrség nem kommentálta az esetet.

Egy hónapon belül Camila volt a második transz nő, aki nemi identitása miatt erőszakos halált halt.

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Karneváli kalandozás Kölnben

Next post

Gyereket váró leszbikus párral reklámoz a Samsung