Hírek

Megfenyegették, úgyhogy inkább előbújt egy kanadai polgármester

Cecil Clarke, aki Kanada Új-Skócia tartományában polgármester, nyilvánosan is elismerte, hogy a férfiakhoz vonzódik. Minderre azt követően került sor, hogy elmondása szerint valaki megfenyegette, kitálal a sajtónak magánéletéről.

Mindezzel párhuzamosan a politikus ma várhatóan bejelenti, indulni kíván pártja, a Progresszív Konzervatív Párt új-skóciai elnöki tisztségéért.

Cecil Clarke városvezetőként egy korábbi pride-on

Úgy nem vagyok hajlandó semmilyen politikai bejelentést tenni, hogy van ember, aki azt hiszi megszégyeníthet, a markában tarthat, negatív dolgokat terjeszthet rólam csak azért, mert meleg vagyok és azt hiszi ez rossz dolog” – mondta el egy helyi rádióinterjúban.

Bízik benne párttársai ugyanúgy támogatni fogják jelölését. “Ha valakinek progresszív konzervatívként problémája van azzal a ténnyel, hogy meleg vagyok, akkor az az én szememben ma nem számít progresszív konzervatívnak.

Magánéletével kapcsolatban Clarke elmondta, nagyon boldog párkapcsolatban él egy férfival és mindkettejüknek tartozik azzal, hogy végre őszintén beszél szexualitásáról. Bízik benne, hogy kiállásával – ha nem is teljesen önmagától jött – példa lehet a fiatal melegek számára.

A teljes angol nyelvű rádióbeszélgetés itt hallgatható meg:

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Drag queen nyerte a brit Celebrity Big Brothert

Next post

Menekülnek a transzneműek az egyik indonéz tartományból