Hírek

Megfenyegettek egy meleg párt, amiért hagyták a tóban úszni kutyájukat

Feljelentést tett Essex megye rendőrkapitányságán egy meleg pár, amiért egy korábbi sétájuk alkalmával egy ismeretlen férfi odament hozzájuk és homofób, sértő megjegyzéseket tett, valamint testi erőszakkal fenyegetőzött.

Az esetre május 17-én reggel került sor, amikor is a két férfi kutyájukkal együtt sétára indult. Házi kedvencük beleszaladt egy köztéri mesterséges tóba felfrissülni, ám egy idegen férfinak ez nemcsak a szemét szúrta, de oda is ment  párhoz és szexuális orientációjukra megjegyzéseket téve fenyegetőzni kezdett.

Az inzultus annyira sokkoló volt a pár számára, hogy nem akarták következmények nélkül hagyni. Ezért is tettek feljelentést gyűlöletbűncselekmény elkövetése miatt és bíznak benne, hogy a férfi felett bíróság mond majd ítéletet, ami egy életre elveszi a kedvért a fenyegetőzéstől.

 

A fotó illusztráció

 

Sajnos tavaly októberi statisztikai adatok szerint mind Angliában, mind Wales-ben emelkedik a transzfób és homofób gyűlöletbűncselekmények száma. Míg 2018-hoz képest az előbbi esetében 37, addig utóbbinál 25 százalékos emelkedés tapasztalható.

Hasonlóan szomorú képet fest a francia helyzet is:

 

Ijesztően szaporodnak Franciaországban az LMBTQ-ellenes bűncselekmények

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb