Kultúra

Megérkezett Cate Blanchett új filmjének végső előzetese

A Patricia Highsmith regényéből készült filmben Rooney Mara a kiváló brit színésznő partnere. 

CateBlanchettCarol

A Carol címre keresztelt film alapjául Highsmith 1952-ben megjelent, The Price of Salt című regénye szolgált alapul. A történet szerint Therese Belivet (Mara) és Carol Aird (Blanchett) egy áruházban találkoznak össze, ahol előbbi eladónőként tengeti a napjait – pedig valójában díszlettervezőként szeretne dolgozni. A két nő között romantikus kapcsolat szövődik, azonban Carolt választás elé állítja a férje: vagy véget vet tiltott kapcsolatának, vagy nem láthatja többé a lányát.

blanchett

Cate Blanchett egy korábbi interjúban azt nyilatkozta, hogy többször is volt már együtt azonos nemű személyekkel – aztán később kiegészítette az állítást, miszerint ezek nem szexuális természetű kapcsolatok voltak. Véleménye szerint 2015-ben az embereknek és a médiának már rég le kellett volna szoknia arról, hogy – elsősorban – a nem heteroszexuális embereket a szexualitásukról kérdezzék, mert ez a személyiségüket annak egy igen kis részére redukálja és eltereli a figyelmet a fontosabb dolgokról.

Rooney Mara és Cate Blanchett a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon

Rooney Mara és Cate Blanchett a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon

Az igaz történeten alapuló film főszereplői sokak szerint Oscar-esélyesek, és ezzel mi is csak egyetérteni tudunk az eddig látott jelenetek alapján.

hirdetés
Previous post

Álomutazások a világ körül: Montréal, Mexikóváros, São Paulo - KLM Dream Deals

Next post

Nemzeti kinccsé válik Anglia legrégibb meleg szórakozóhelye