Kultúra

Megérkezett a High School Musical első meleg karaktere

Több mint egy évtized telt el a Disney sikerfilmje, a High School Musical bemutatója óta, amelyből trilógia lett, és úgy tűnik, elérkezettnek látták a pillanatot, hogy elővegyék sokak kedvencét és új köntösbe öltöztessék. Az újítások azonban nem csak a cselekményben fedezhetőek fel, hanem a karakterekben is, hiszen a High School Musical megkapta első nyíltan meleg karakterét is.

 

Frankie A Rodriguez

 

Az Amerikában már elérhető Disney+ egyik sajátkészítésű sorozata a High School Musical: The Musical: The Series, ahol ahelyett, hogy a történet folytatását kapnánk, egy gimnáziumba csöppenünk, ahol a High School Musicalt, mint színdarabot adják elő a diákok. Első nyíltan meleg karaktere pedig Carlos, akit Frankie A Rodriguez alakít – számol be róla a Pink News.

Carlos egy meleg koreográfus az East High-ban, aki a High School Musical színpadi változatának táncaiért felel.

Rodriguez elmondása szerint legalább százszor látta már a Disney Channel eredeti filmjét, amelytől egyenes út vezetett számára a musicalek világába, egészen Az ének az esőben-től a West Side Storyig. A High School Musical mutatta meg neki, hogy más színházszerető fiatalok is léteznek. És amikor az első rész megjelent, roppant izgatott lett, hiszen az ő generációjának korábban még nem készítettek ehhez hasonló filmet. Carlos és Rodriguez máris közös pontként tekinthetnek a High School Musical iránti szeretetükre, hiszen Carlos is legalább harminchétszer látta az első filmet.

„Szerintem nagyon izgalmas, hogy a Disney kihasználta ezt a lehetőséget. Alig várom, hogy más rajongók is láthassák a sorozatot. Újra rájöhetnek, akárcsak az eredeti filmnél, hogy ők sem különböznek annyira másoktól”

– nyilatkozta a sorozatról Rodriguez.

Bár az eredeti film iránti szeretete tette őt roppant izgatottá az új sorozat miatt, Rodrigueznek mégis megvoltak a maga kételyei karakterét illetően. Attól tartott, hogy színesbőrű, queer karaktere sok sztereotípia áldozatául esik majd a tízepizódos sorozatban. Miután azonban elolvasta a forgatókönyvet, rá kellett jönnie, hogy fölöslegesen aggódott, hiszen karaktere nagyon is természetes és hű a valósághoz, ami nagy részben Tim Federle, a sorozat meleg készítőjének is köszönhető.

„Az a tudat, hogy a kreatív csapatból valaki száz százalékban melletted áll, nagyban megkönnyíti a színészi munkádat” – utalt Rodriguez a sorozat készítőjének jelenlétére.

A High School Musical: The Musical: The Series november 12-én debütált az ugyanazon a napon induló Disney +-on. A tervek szerint azonban Magyarországra csupán 2021 második felére várható az új szolgáltatás, amely sokunkat visszarepíthet majd felhőtlen gyermekkorunkba.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb