Hírek

Megbüntettek egy politikust, miután a szivárványzászlót az Iszlám Államéhoz hasonlította

Még 2017 novemberében történt, hogy egy ausztrál fiatalember, Daniel Comensoli kifüggesztette Sydney-i otthonának utcára nyíló erkélyén a szivárványzászlót – így ünnepelve, hogy a szigetországban egy sikeres népszavazásnak köszönhetően megvalósult a házassági egyenlőség. Az örömben azonban nem osztozott vele mindenki, beleértve szomszédját, a városi tanács tagját, Julie Passast is, aki úgy tartotta, hogy a zászló sérti az ő kultúráját és vallását.

 

Daniel és zászlaja

 

A nő a következő napokban is többször nemtetszésének adott hangot, azonban ekkor már nemcsak Daniellel, hanem más szomszédokkal is beszélgetést kezdeményezett a témában. Véleménye szerint Daniel és lakótársa “gusztustalan emberek“, a meleg pároknak pedig nem lenne szabad házasságot kötniük, amíg “nem képesek szoptatni és gyereket szülni.

A helyi politikus odáig ment önmaga hergelésében, hogy igyekezett meggyőzni a szomszédokat: érjék el a két fiú kilakoltatását. Egy ízben még a rendőrség is kijött és Daniel állítása szerint a nő a füle hallatára az Iszlám Állam zászlajaihoz hasonlította a szivárványzászlót. Passas ezt később tagadta, sőt, állítása szerint neki nem a szivárványzászlóval volt baja, hanem azzal, hogy egyáltalán bármit kilógatott Daniel az erkélyről, noha azt tiltja a házirend.

Az ügy végül idén a bíróságig jutott, ahol a hölgyet rágalmazásban bűnösnek találták és nyilvános bocsánatkérésre, valamint 2500 ausztrál dollár, átszámítva mintegy félmillió forint megfizetésére kötelezték.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb