Nagyvilág

Megbüntették a Vogue szingapúri kiadását, amiért szivárványcsaládokról írtak

Az októberi címlapon először szerepel egy férfi önállóan a hongkongi énekes, Jackson Wang személyében, aki szólókarrierje mellett a k-pop fiúcsapat, a GOT7 tagja is

 

Szingapúrban szigorú szabályok tiltják a médiának az LMBTQ tartalmak megjelenítését, az életmódmagazinok számára tilos az „alternatív életstílusok” népszerűsítése, vagy kedvező színben történő feltüntetése. Szintén tilos a meztelenség bemutatása, ez pedig azokra az esetekre is vonatkozik, amikor a félmeztelen modellek a kezükkel vagy tárgyakkal takarják el magukat.

A szingapúri Hírközlési és Tájékoztatási Minisztérium október 14-én közölte, hogy „szigorú figyelmeztetést” kapott a legendás divatmagazin, a Vogue helyi kiadása, valamint a megjelenési engedélyét is visszavonták, írja a France24.

„Az elmúlt két évben a Vogue Singapore négy alkalommal sértette meg a helyi életmódmagazinokra vonatkozó tartalmi irányelveket meztelenséggel és nem hagyományos családokat népszerűsítő tartalommal” – áll a közleményben anélkül, hogy pontosították volna, mely tartalmak sértették meg a szabályokat.

A magazin az engedély bevonása utána újra kérvényezte a kiadáshoz szükséges engedélyt, de azt csak fél évre kapta meg.

A kormány a Vogue Singapore-t azután büntette meg, hogy a magazin az elmúlt hónapokban LMBTQ témájú cikkeket, a testpozitivitásról szóló, félmeztelen nőket ábrázoló cikkeket, valamint interjúkat közölt prominens szingapúri aktivistákkal.

A helyi kormány idén augusztusban arra „emlékeztette” a városállamban működő külföldi vállalkozásokat, hogy bár szabadon támogathatják a sokszínűséget a vállalatukon belül, de óvatosan támogassanak olyan szingapúri ügyeket, amelyek társadalmilag megosztóak lehetnek. Ilyen témának minősítették az LMBTQ jogok kérdése is, mert „ezeket a kérdéseket a szingapúriaknak kell megvitatniuk és nekik kell konszenzusra jutniuk a továbblépés módjáról”.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin