Hírek

Megbírságolták a Facebook Live-on melegirodalmat égető férfit

Az Iowa államban élő Paul Dorr még tavaly októberben került be a hírekkel azzal, hogy Facebook Live-on közvetítette, ahogy tiltakozó akcióba kezd a helyi könyvtár Drag Queen Story Time rendezvényével szemben. A büntetés azonban mostanáig váratott magára.

25 éve állok ki Krisztusért, azt azonban nem tűrhetem, hogy szégyentelen felnőttek egy csoportja az Orange City könyvtárába érkező gyermekeket bevezesse a maguk eltorzult szexuális valóságába. Azt teszem, amelyet a német egyházi vezetőknek is tenniük kellett volna 1933-ban és elégetem ezeket a szégyellnivaló, ördögi könyveket” – kommentálta a live-olás során tettét Dorr.

Íme a férfi teljes szózata, a felvétel végefelé pedig maga a könyvégetés:

 

 

A városi tulajdonban lévő könyvtár elégetett LMBTQ kötődésű könyvei között mesék, illetve szivárványcsalódoknak szólók is akadtak. Az esetet követően Dorrt letartóztatták, majd bíróság elé állították. A tettéért kiszabható ítélet akár 30 napnyi elzárás és 625 dollárnyi pénzbüntetés is lehetett volna, ehelyett alig 65 dollárt, átszámítva közel 19 ezer forintot kellett kifizetnie. Ez valószínűleg kevesebb, mint az elégetett könyvek összértéke.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin