HírekLifestyle

Megállapították: melegek lakta környéken több a szolárium

Az olyan szomszédságok, ahol több meleg és biszexuális férfi él, kétszer annyi szolárium található, mint más környékeken. Ezt derítette ki egy Stanford egyetemi kutatás.

 

 

A kutatás azt mondja, hogy a szoláriumok olyan meleg és biszexuális férfiakat céloznak meg, akiknél szerintük hatszorta esélyesebb, hogy életük során ellátogatnak és kihasználják a szoláriumok nyújtotta lehetőségeket, mint heteroszexuális társaik. A kutatás azt is kiderítette, hogy az LMBTQ közösségbe tartozó férfiak kétszer akkora eséllyel szenvednek bőrrákban – írja a részletekről a Stanford Medicine News Center.

„Ha a szolárium nyújtotta élményeket az otthonod közelében is élvezheted, nyilván többször is használnád őket. Mi csupán azért aggódunk, hogy a barnító ipar a magasabb kockázatnak kitett csoportokat célozza meg, akárcsak annakidején a dohányipar is tette” – nyilatkozta Eleni Linos dermatológus professzor.

A kutatás során Linos és társai a népszámlálási adatokat párosították az üzletekkel, abban a tíz amerikai városban, ahol a legnagyobb a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű lakosság száma, beleértve San Franciscót és Los Angeles-t.

Az eredmények meglepték és a kutatókat, de egyben aggasztónak is találták őket.

„A fedett szoláriumok első osztályú rákkeltő anyagokat bocsájtanak ki. Nem hiszem, hogy naivan úgy kellene hozzáállnunk ehhez, mintha csak egy újabb üzletről beszélnénk. Nincs semmi előnye a fedett szoláriumoknak. Mivel ebben a közösségben már így is magas arányban látjuk a bőrrák előfordulását, különös figyelmet kell fordítanunk arra, milyen befolyást gyakorol a szolárium ipar az emberekre.”

A kutatók fel szeretnék hívni a figyelmet a fedett szoláriumok veszélyeire és arra, hogy egyik használatának korlátozásának egyik módja a létesítmények számának csökkentése.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin