Hírek

Megalázó kérdéseket tettek fel meleg menekülteknek a vízum megadásához

A BuzzFeed számolt be annak a bangladesi meleg párnak a kálváriájáról, akik még 2012-ben szerettek volna menekültstátuszt kapni Ausztráliában, tekintettel arra, hogy szexuális orientációjuk miatt hazájukban üldöztetésnek és diszkriminációnak voltak kitéve.

Az eset a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Sydney-i irodájában történt és a felszínre került iratok szerint a párnak számos, a magánéletük intim részleteit firtató kérdésre kellett felelni.

Az egyik interjú során egyiküket arról kérdezték, mikor szeretkeztek utoljára. „Néhány percig tartott? Vagy tovább? Harminc perc és egy óra között?” – érdeklődött a referens.

Egy másik szemelvény: „Tehát orális szexben részesítette a partnerét. Ejakulált? Ezalatt azt értem, hogy elérte a csúcspontot? Elélvezett?” De a kérdezőbiztos arra is kíváncsi volt, hogy amennyiben nem a szájába élvezett a férfi párja, úgy annak mi volt az oka? Talán problémát okoz neki a sperma lenyelése? Orális szex során miért nem használtak óvszert?

A pár kérelmét a hatóság végül elutasította, majd 2014-ben egy felülvizsgálat során megállapításra került, hogy a kérdések „túlzottan intimek” voltak. Nem tudni, a fellebbezést követően megkaptak e a menekültstátuszt a két férfi.

Anna Brown, az LMBTQ jogokért küzdő Egyenlő Ausztrália szervezet elnöke a BuzzFeed kérdésére elmondta: sajnos az ausztrál igazságszolgáltatás rendszerében a mai napig akadnak hasonló szomorú példák.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin