Hírek

Még nem kész a halálra a meleg paralimpikon

Az egész világsajtót bejárta a hír, hogy a holland paralimpikon, Marieke Vervoort azt nyilatkozta, Rió után hazamegy és megöli magát. Most, hogy ezüst érmet nyert, úgy döntött, inkább tovább élvezi az élet apró örömeit.

Vervoort 14 éves volt, amikor olyan betegséggel diagnosztizálták, amelynek hatására lebénultak a lábai, valamint folyamatos fájdalmakat és görcsöket él át. Morfiumon él, hogy elviselhetőbb legyen számára az élet, és hogy aludni tudjon. Az idei paralimpia kezdetén azt nyilatkozta, hogy ha aranyat nyer, akkor utána haza megy, és eutanáziát hajt végre.

Most, hogy ezüst érmet szerzett a 400 méteres kerekesszék-versenyen, azt mondta, még nem áll készen a halára. Helyette inkább élvezni szeretné az élet minden apró örömét. “Ha eljön a pillanat, amikor sokkal több rossz napom van, mint jó, akkor ott vannak az eutanáziás papírjaim, és akkor megteszem. De ez a pillanat nem most jött el” – jelentette ki az újságíróknak.

marieke-vervoort

Marieke Vervoort a 2012-es londoni paralimpiai játékokon

Az eutanázia a nyugalom érzését adja az embereknek. Tudom, hogy ha már túl sok lesz nekem, akkor meg tudom tenni” – ezt már BBC-nek mondta.

Marieke Vervoort Londonban 100 méteres kerekesszék-versenyen arany, míg 200 méteresen ezüst érmet szerzett, most pedig egy újabb ezüsttel gazdagodott a gyűjteménye.

hirdetés
Previous post

Egy fiú a legszebb Disney-hercegnő

Next post

Ez a 92 éves néni 30 éve ugyanazt a táblát használja a Pride-on