Hírek

Még mindig több, mint száz helyen szerveznek Kínában átnevelő terápiákat

Bár Kína 2001 óta nem tekinti a homoszexualitást mentális betegségnek, a kommunista országban továbbra is több példát találni rá, hogy bizony a teljes körű elfogadásig hosszú az út.

Egy új kutatás szerint Kínában legalább 136 olyan helyszín van, többek között kórházakban, klinikákon és pszichiátriai központokban, ahol még mindig folynak átnevelő terápiákat – írja a Gay Star News.

Az átnevelő terápiákon sokszor veszélyes és ártalmas kezeléseket alkalmaznak annak érdekében, hogy az LMBTQ közösség tagjainak változtassanak szexuális irányultságát, nemi identitását – a helyesnek “vélt” irányba. Legtöbbször a családtagok azok, akik szeretnék, hogy hozzátartozóik részt vegyenek a kezelésen.

Sokan hiszik, hogy e terápiákkal képesek „gyógyítani” az LMBTQ közösség tagjait és meggyőződésük, hogy teljesen ártalmatlanok a módszerek.

Néhány pszichológus nincsen tisztában azzal, hogy ez nem egy betegség. Azt hiszik, ezzel segítenek, vagy legalábbis meg van bennük az akarat, hogy ezzel segítsenek az LMBTQ közösségen” nyilatkozta Ah Qiang, a kínai PFLAG-tól (Melegek és Leszbikusok Szülei, Családtagjai és Barátai).

Ah Qiang szerint ez még a jobbik eset, mivel sokszor csak a pénz miatt vállalják el az orvosok a terápiák elvégzését, és egyáltalán nem foglalkoznak a „betegek” érzéseivel.

Hotel Sopron footer banner
Previous post

Letette esküjét az USA első meleg választott kormányzója

Next post

Gyilkosság áldozata lett az első nyíltan meleg trap művész