Hírek

Még egy kicsit várnia kell a tajvani LMBTQ közösségnek

Tajvan türelemre intette saját LMBTQ közösségét

Bár immár hivatalosan is Tajvan az első ázsiai ország, ahol a házassági egyenlőség ügye törvényjavaslat formájában a parlament elé került, a végleges egyenlőségre azonban még egy kicsit várnia kell az azonos nemű pároknak.

A novemberi népszavazás során az emberek többsége a házassági egyenlőség ellen tette le voksát, ez azonban nem ad aggodalomra okot, hiszen ez nem írhatja felül a legfelsőbb bíróság korábbi döntését – írja a Gay Star News.

 

 

Az elnök, Su Tseng-chang, aki hatalomra kerülése óta már kifejezte támogatását az LMBTQ közösség felé, arra kérte az LMBTQ embereket, hogy legyenek még egy kis türelemmel. Talán a törvény elfogadásának folyamata lassan halad, de úgy látja, ez egy szebb jövő kezdete.

Jennifer Lu a Tajvani Házassági Egyenlőségi Koalíciótól azonban úgy véli, nem igazságos dolog arra kérni az LMBTQ közösséget, hogy várjanak még, hiszen eddig is ezt tették. A törvénytervezet, mely májusban kerül a törvényhozás elé, pedig korántsem a legtökéletesebb. Arra ugyanis nem ad lehetőséget, hogy az azonos nemű párok hivatalos úton közösen fogadhassanak örökbe gyereket. Ha mégis a gyermekvállalás mellett döntenének, csak az egyikük lehet hivatalos gondviselő.

 

FRA EU post inject banner
Previous post

Az átnevelő terápián átesettek ötöde kísérel meg öngyilkosságot

Next post

A rendőrség szerint Jussie Smollett hazudott az őt érő homofób támadásról