Itthon

Még a héten kötelezettségszegési eljárás indulhat hazánk ellen a homofób propagandatörvény miatt

Hatalmas felháborodást váltott ki a nemzetközi politikai színtéren, amikor a magyar országgyűlés elfogadta a hírhedt homofób propagandatörvényt. Európai politikusok hetek óta hangoztatják, hogy Magyarországra pénzmegvonással kell nyomást gyakorolni, az Európai Unió vezetői pedig többször utaltak rá, hogy meg kell indítani a kötelezettségszegési eljárást. Ezek szerint nem nagyon vedték be Orbán Viktor hazudozását a témában.

A Financial Times információja szerint az Európai Bizottság csütörtökön indít kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a a törvénymódosítások miatt. A brit lap értesülése szerint a brüsszeli testület a magyar kormánynak címzett felszólító levelében egyrészt arra fog figyelmeztetni, hogy a jogszabályi változtatások sértik a véleménynyilvánítás és az információszabadság jogát, valamint a hátrányos megkülönböztetés tilalmát. Másrészt Orbán Viktorék szemére vetik azt is, hogy a magyar hatóságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlattal vádolták a Micsoda család! című gyermekkönyv értékesítőjét.

Amennyiben a szankciókkal fenyegető kötelezettségi eljárás valóban elindul a héten, akkor a Bizottság részéről rekordgyorsaságú cselekvést tapasztalhatunk majd, hiszen a folyamat kezdetét gyakran hónapokig tartó párbeszéd és levelezés előzi meg.

Az Európai Unió várhatóan Lengyelországgal szemben is kötelezettségszegési eljárást indít, amiért számos, kisebb-nagyobb önkormányzat az elmúlt években úgynevezett “LMBT-mentes zónának” nyilvánította magát. Varsó az ezzel kapcsolatos figyelmeztetésekre mostanáig fittyet hányt.

 

Orbán Viktor szégyentelenül hazudik a homofób propagandatörvényről

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb