Kultúra

Matt Smith alakítja Robert Mapplethorpe-ot a róla szóló filmben

Újabb önéletrajzi film kerül jövő márciusban a mozikba, mégpedig nem másról, mint a világhírű fotósról, Robert Mapplethorpe-ról, aki a határokat feszegetve élt művészetének.

Mapplethorpe szerepében a Doctor Who sztárját, Matt Smith-t láthatjuk majd, aki már a film előzetesében megmutatja nekünk a fotós ízlését és a témákat, amelyeket szívesen örökített meg fényképezőgépével.

Ide sorolható a fekete-fehér fényképészet, a hírességek portréi és a homoerotikus képek. Utóbbinál Mapplethorpe leginkább a BDSM szubkultúrát hangsúlyozta – írjaa GayTimes.

A film onnantól tárja elénk Mapplethorpe életét, hogy ő és barátja, az író és egyben költő, Patti Smith beköltöznek a Chelsea Hotelbe, és a férfi felfedezi saját művészetét és szexualitását, miközben meg kell küzdenie az emberek elismeréséért is.

Az előzetesben Matt Smith mint Mapplethorpe igazán művészien fogalmazza meg, mit is jelent számára a fotózás, amivel kifejezhette önmagát: „A fotográfia a fényről, a kompozícióról, az alany személyiségéről szól. Művész vagyok. Lehettem volna festő is, de feltalálták a fényképezőgépet.

MAPPLETHORPE Official Trailer

Coming to Theaters March 1, 2019 Robert Mapplethorpe (Matt Smith) is arguably one of the most important artists of the 20th century. Mapplethorpe discovered himself both sexually and artistically in New York City throughout the 70’s and 80’s.

A Mapplethorpe című film kora tavasszal kerül a mozikba.

CC header banner – 2019 júl
Previous post

Örökbe fogadhatta saját fiát egy szingapúri meleg férfi

Next post

11 milliárd forintért kelhet el egy meleg párt ábrázoló festmény