Hírek

Matricával tiltakoznak “a homoszexuális propaganda ellen” a Mi Hazánk Ifjai

Minden “lehetséges és törvényes módon” tiltakozni kíván a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezete “a homoszexualitást agresszívan propagáló rendezvények ellen”, mondták el a Facebook oldalukra kikerült videóban az idei Budapest Pride megnyitója kapcsán.

Ennek jegyében szombat délután a baloldali közösségi térként ismert – és a Budapest Pride irodájának is otthont adó – Auróra épületére tiltakozó matricákat ragasztottak “Stop homoszexuális propaganda!” felirattal. Mekler Zsuzsa, az Auróra ügyvezetője az esetről beszámoló Mércének elmondta, hogy amikor észrevették a matricázást, azonnal rájuk szóltak, hogy hagyják abba, és értesítették a rendőrséget is.

“Az Auróra büszke az LMBTQ közösség tagjaira, és a továbbiakban se fogjuk eltűrni az ilyen gyökereket és infantilis provokációikat.”

Az ifjúsági szervezet videója a Budapest Pride megnyitójának helyszíne előtt készült, és meglehetős fogalmi zavarokról árulkodik, szerintük ugyanis itthon az azonos nemű párok házasságot létesíthetnek. Srácok, okés, hogy fiatalok vagytok, de legalább azt ismerjétek már rendesen, ami ellen tiltakozni akartok:

 

 

 

Mint emlékezetes, a Mi Hazánk Ifjai márciusban Szegeden megzavartak és félbeszakítottak egy olyan nyilvános rendezvényt, ami a roma nőket és a roma LMBTQ embereket érintő társadalmi tapasztalatokról szólt. A dokumentumfilm vetítése közben a Mi Hazánk Ifjai többek között kihúzták a kábeleket, de aztán nem várt helyzettel szembesültek: amikor egyikük el akarta venni az egészről felvételt készítő résztvevő telefonját, rájuk zárták az ajtót.

Pár napja pedig nem vette tárgysorozatba az Országgyűlés Kulturális Bizottsága Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom képviselőjének határozati javaslatát, amely betiltotta volna az iskolákban az LMBTQI érzékenyítő programokat.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb