Hírek

A második világháború 100 éves veteránja 25 éve él boldogságban a férjével

A második világháborúban harcolt az idén 100 éves John Banvard. Huszonöt évvel ezelőtt ismerkedett meg férjével, a 72 éves Gerard Nadeau-val, aki pedig a vietnami háború veteránja.

 

 

Generációjuk tagjai sok esetben egész életüket leélik anélkül, hogy valaha is beszéltek volna orientációjukról, vagy hogy egyáltalán megélték volna azt. Megismerkedésük idején egyikük sem bújt még elő, sőt, Nadeau-nak egészen addig még igazi kapcsolata sem volt.

“Ha nem ismerkedtünk volna meg, továbbra is magányosan élnék. Elveszve teljesen. Most pedig már huszonöt éve együtt vagyunk.”

Amikor John beköltözött egy veteránoknak fenntartott idősek otthonába, Gerard vele együtt beköltözött. Olyan korban nőttek fel, amikor a melegeket még kifejezetten üldözték Amerikában. Ezért is volt kellemes meglepetés, hogy kortársaik mégis milyen barátságosan fogadták őket.

“Együtt költöztünk be az idősek otthonába. Sokan csodálkoztak, vajon miféle kapcsolat lehet a miénk. Azt vártam, hogy gúnyolódni fognak rajtunk, de alig történt ilyesmi.”

Miután már 20 éve voltak együtt, 2013-ban Kaliforniában lehetővé vált az azonos nemű párok házassága, John és Gerard pedig az otthonban tartották az esküvőt. Ahogy Gerard felidézte,

“Együtt voltunk az ebédlőben, amikor odajött hozzánk valaki, akinél látogatóban volt a családja. És azt mondta, ő Gerard Nadeau, ő pedig a férje, John. Soha nem hallottam ezt így azelőtt.”

John szerint Gerard tette teljessé az életét, és szerinte éppen olyan boldogok, mint bármelyik másik hétköznapi pár.

 

(StoryCorps)

 

Previous post

Leszbikus és meleg párok a Swarovski Valentin-napi reklámjában

Next post

Afrodiziákum, szexjátékok és a meglepetés ereje: így dobd fel a Valentin-napot!