Hírek

Már videón is megtekinthetőek a budapesti homofóbia ellenes tüntetés legfontosabb pillanatai

Május 16-án Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy zuglói lakóssági fórumon hosszasan elidőzött a homoszexuálisok egyenjogúságának kérdésén. A témát egy résztvevő hozta fel, aki papíron azt a kérdést küldte Kövérnek (kérdezni csak előre, írásban lehetett): “Hogyan lehet megőrizni a keresztény kultúrát egy olyan világban, ahol az élet minden területén lopakodik a liberalizmus?

Ha még csak lopakodna!” – csattant fel erre Kövér, aki egy viccel adta meg az alaphangot. “Egy liberális apuka tologatja a gyerekét a babakocsiban. Odamennek hozzá: De aranyos, kisfiú vagy kislány? – Ha nagy lesz, eldönti!

De szóba került a pedofília is – hozzá hasonlította azt a követelést, hogy a homoszexuálisok házasodhassanak és gyereket fogadhassanak örökbe. “Erkölcsi értelemben, semmi különbség nincs egy pedofil magatartása között, meg a között, aki ezt követeli. Mindkettő esetben a gyermek egy tárgy, egy élvezeti cikk, a kiteljesedés, az önmegvalósítás eszköze. Különböző okokból nem akarok gyereket, de igényt tartok rá hogy más gyerekét jogom legyen felnevelni.

Kövér szerint ez a hozzáállás sem jellemez minden homoszexuális embert, mert hiszen: “Egy normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.

A házelnök kijelentéseit nemcsak a Magyar LMBT Szövetség, de gyermekjogi szervezetek is elítélték. Május 18-án a Kossuth térre pedig tüntetés szerveződött, ahol több beszéd is elhangzott, sőt, még egy Legegyenlőbb magyar díj átadására is sor került. A Budapest Pride szervezőinek köszönhetően már elérhetők az esemény legemlékezetesebb pillanatai:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb