Nagyvilág

Már Trump hívei is attól rettegnek, hogy meleggé válnak a vakcinától

fotó: Win McNamee/AFP

 

Az összeesküvés-elméletekben utazó, hardcore Trump-fanatikusoknak – akik januárban megostromolták a Capitoliumot –, a koronavírusról is van egy elméletük. Az újságíró Shayan Sardarizadeh szúrta ki, hogy a QAnon-hívők két legnagyobb, a Telegramon 180 és 56 ezer követővel bíró csatornája is azt az összeesküvés-elméletet terjeszti, hogy a koronavírus elleni vakcinától meleggé lehet válni.

 

 

A bejegyzésben éppen arra az iráni hitszónokra hivatkoznak, aki korábban még az ánuszra kent ibolyaolajat ajánlotta a koronavírus ellen. A QAnon-hívők az iráni vallási vezető gondolatát fejlesztették tovább, és arra jutottak, ha a melegek nem tudják továbbadni a génjeiket, mégis egyre több LMBTQ embert látni, arra csak az lehet a megoldás, ha a gyerekeknek adott koronavírus-elleni oltásokban juttatják be az erre hajlamosító hormonokat.

Az elméletet kidolgozók nagyvonalúan elsiklottak afelett, hogy a melegség egyidős az emberiséggel, miközben a koronavírust csak egy éve ismerte meg a világ, az ellene tömegesen bevethető vakcina pedig alig pár hónapos, így bajosan lehetne a homoszexualitás elterjesztésével vádolni.

Korábban egy vonalas izraeli rabbi, és a már említett muszlim hitszónok után tehát a QAnon-hívők is attól rettegnek, hogy meleggé lehet válni a vakcinától. Maradt még esetleg olyan holdkóros, aki nem állt ezzel elő mostanában?

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb