Nagyvilág

Már nem elérhető a Szájer József elfogásáról készült videó

Tegnap bejárta a magyar sajtót, miszerint egy belga televíziós csatorna eheti rendőrségi dokumentumműsorában kitüntetett figyelmet kap Szájer József volt európai parlamenti képviselő tavaly évvégi brüsszeli meleg szexpartiról történt menekülése, más szavakkal kifejezve ereszről ereszkedése.

Az Eurológus beszámolója szerint a felvételen az látható, hogy több rendőr veszi körül az utcán az elfogott férfit, akit terpeszben, felemelt kézzel a falhoz állítottak, megmotozták és kikérdezték. A Szájerként azonosított férfin melegítőnadrág, sötét kabát és szivárványszínű kötött sapka volt.

A műsor előzetese szerda estig elérhető volt több belga honlapon, ám mostanra mindenhonnan eltüntették. Van, ahonnan a beágyazott videó került le, a csatorna honlapján az egész cikk – számol be a Telex. Az egyik fizetős híroldalon elérhető egy előzetes, ám ez nem az, ami eredetileg fent volt, hanem vágott verzió, amelyből kikerült a fideszes politikust megörökítő rész.

Talán nem véletlen, hogy az eset kapcsán Szájer közleményt adott ki, amely szerint a belga ügyészség a 2020. november 27-i gyülekezési tilalomsértési és drogbirtoklási ügyét megvizsgálta, és jogkövetkezmény nélkül lezárta, hivatalos eljárás nem indult, a mentelmi jog felfüggesztését nem indítványozták. A Covid-19-korlátozások megszegése miatt 250 eurót fizetett.

Megköszönöm mindenkinek, aki a legnehezebb időszakban lelki támaszt, vigaszt és segítséget nyújtott. Mindig tiszteletben tartottam az emberi méltóságot és a mindenkinek a magánélethez való jogát. Harminc éves politikai pályám során homofób megnyilvánulást nem tettem; beszédeim, írásaim, interjúim vizsgálatával – amelyek itt, ezen a honlapon (www.szajer.hu) is szinte hiánytalanul hozzáférhetőek – erről bárki meggyőződhet.” – olvasható szintén a közleményben.

Borítókép: Marjai János / 24.hu
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb