Hírek

Már nem diszkriminál a kiskunmajsai fürdő

A fürdő kizárta a családi kedvezményből az örökbefogadott gyermeket nevelő házastársakat, és a gyermeket nevelő azonos nemű élettársakat is. Az árlistát most lecserélték.

humen-cikk

Nemrég még szó szerint ez volt olvasható a kiskunmajsai Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő pénztáránál kifüggesztett táblán: „A családi jegy jogosultja: 2 felnőtt (férfi és nő, akik házastársak, vagy élettársak) + 1 gyermek (aki a házastársak, élettársak kapcsolatából származik).”

A családi jegy árusításának ez a gyakorlata több ponton is sértette az egyenlő bánásmód jogszabályban rögzített követelményét, mivel az hátrányosan megkülönböztette

  • azokat a különböző nemű élettársakat, házastársakat, akiknek a gyermekük nem a kettejük kapcsolatából származik; valamint
  • azokat az azonos nemű élettársakat, bejegyzett élettársakat, akik gyermeket nevelnek.

A jogsértés miatt a Szegedi LMBT Közösségért Csoport levélben kérte a fürdőt, hogy az árlistát és a kedvezmények rendszerét mielőbb igazítsák a hatályos jogszabályokhoz. A fürdő a kérésnek eleget tett, és – a családok sokszínűségét szem előtt tartva – többféle családi jegyet is elérhetővé tett, mégpedig az alábbi konstrukciók szerint:

felnőtt + 2 gyermek (4-14 év)

4.000 Ft

2 felnőtt + 1 gyermek (4-14 év)

4.200 Ft

2 felnőtt + 2 gyermek (4-14 év)

5.000 Ft

Minden további gyermek részére (4-14 év)

800 Ft

A kiskunmajsai fürdő 2015-ben az Év fürdője szavazáson országos eredményt nem ért el ugyan, de Bács-Kiskun megyében az első helyen végzett. A családok közötti hátrányos megkülönböztetés beszüntetése remélhetőleg komoly lépés a további sikerek felé.

(Szegedi LMBT Közösségért Csoport)

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb