Hírek

Már legalább 40 ezren aláírták a Google melegellenes applikációja elleni petíciót

Magánszemélyek petíciót indítottak, amelyben arra szólítják fel a Google-t, hogy távolítsa el kínálatából az applikációt, amely állítólag bárkit „kigyógyít a melegségből”.

A Google kínálatában továbbra is találkozhatunk az alkalmazással, melyet egy vallásos csoport hozott létre abban a reményben, hogy sikerül a melegeket „újra” heteroszexuálissá változtatni – írja a PinkNews.

Az applikációt a rengeteg negatív visszhang miatt több vállalat eltávolította már kínálatából , így az Apple, az Amazon és a Microsoft is megszabadult tőle.

A Google londoni központja

A Truth Wins Out nevű szervezet évek óta azzal foglalkozik, hogy harcoljon a melegellenes, vallásos csoportok ellen. Nekik köszönhetően vált meg az applikációtól a már korábban említett három vállalat, amit szintén petícióval értek el. Már 2011-ben is sikerrel jártak, és akkor az Apple több mint 150,000 aláírásnak köszönhetően törölt egy melegellenes applikációt.

Úgy tűnik azonban, hogy a Google nem tesz semmit azért, hogy változtasson. A felszólítások és a petíció ellenére még mindig megtalálható a Pray Away the Gay, amit a Living Hope Ministries nevű vallásos szervezet hozott létre.

A Truth Wins Out bizakodó és reméli, hogy felnyithatja az emberek és természetesen a Google szemét a petícióval, ami jelenleg 43,600 aláírásnál tart.

Kérjük, írja alá petíciónkat, és követeljük együtt, hogy a Google szüntesse meg az alkalmazást, és azonnal távolítsa el a Living Hope gyűlölködő applikációját a kínálatából. […] Egészen addig, míg ez az alkalmazás a Google online áruházában marad, kiszolgáltatottá tesszük az LMBTQ tinédzsereket, akik bármikor letölthetik.

A petíció IDE kattintva olvasható el és írható alá.

Previous post

Belevésték támadói egy kirgiz férfi hasába, hogy meleg

Next post

A brit melegek több, mint harmada etnikum alapján válogatna társkeresőn