Hírek

Már be is tiltották a lengyel reklámot, amelyben meleg pár is szerepelt

 

Jakub Kwiecinski és Dawid Mycek évek óta látványos akciókkal hívják fel a figyelmet az LMBTQ-jogokra hazájukban. Nemrég egy óvszermárka kampányában is szerepet kaptak, ami történelmi jelentőségű, mert soha nem szerepelt még meleg pár lengyel tévéreklámban. A “Hangos az ágyban” (Głośni w łóżku) reklámfilm számos országos csatornán látható, és sugározzák Szlovákiában, Csehországban, valamint Litvániában is.

 

 

A lengyel köztévében azonban nem, ők ugyanis a héten letiltották a reklámot. A TVP szóvivője mindössze annyit közölt a Reuters-szel, hogy „a hatalmas mennyiségű felháborodott visszajelzés” miatt döntöttek így. A párt nem lepte meg a lépés:

„Amikor értesültünk róla, őszintén szólva nem lepődtünk meg. Látjuk, hogy a lengyel köztévé a kormány szócsövévé válik. Közben azért furcsa, hogy Lengyelországban nincs szexuális nevelés, és reklámok próbálják elvégezni azt a feladatot, ami az állam dolga lenne”

– nyilatkozta Dawid, aki korábban a maga is a tévécsatornánál dolgozott. Őt 2017-ben két nappal azután rúgták ki, hogy megosztott egy karácsonyi videót, amelyben a párjával együtt szerepeltek. Nem tartja elképzelhetetlennek, hogy ha a reklámokat elkezdik cenzúrázni, akkor idővel a filmekből és a sorozatokból is száműzhetik az LMBTQ történetrészeket.

 

 

A lengyel elnök megtiltaná az örökbefogadást az azonos nemű pároknak

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb