Manikűr férfiaknak a felkelő Nap országából

Mit nézünk meg először egy pasin? Az arcát? A szemét? A mosolyát? A sor természetesen még tetszőleges ideig folytatható, sose fogom azonban elfelejteni egy barátnőm válaszát. Amikor arról beszélgettünk, mi a vonzó egy férfiban és mire fókuszálunk először, számomra meglepő választ adott: a kezére. Az ápolt kéz ugyanis rendkívül árulkodó.

Hirtelen nem értettem, miért éppen a kezeket nézi meg először a barátnőm, amikor az első benyomások érik. Két lábbal a földön álló, gyakorlatias emberként azonban mindent elsöprő magyarázatot adott: számára az ápolt kéz az igényesség fokmérője. Ha a férfi odafigyel a kezére, akkor jó eséllyel egyéb téren is ápolt és igényes, ez pedig imponáló. Nos, ez a nézőpont annyira megfogott, hogy mára magam is alkalmazom – megmaradtak ugyan a saját, elsődleges szempontjaim, de utána rögtön feltérképezem a kezeket is.

Rendszeresen trendire igazítjuk a frizuránkat, borbély gondozza a szakállunkat, kozmetikus veszi kezelésbe az arcbőrünket, odafigyelünk a ruhatárunkra – miért is hagynánk ki a kezeinket? A profi manikűr csodát tehet velük, de ne végezzünk félmunkát! Az úgynevezett japán manikűrtől legalább 2-3 hétig egészséges fényű és erősebb körmeink lesznek.

Hogy mitől japán és mitől csodás ez a módszer? A felkelő Nap országában több ezer éves hagyománya van az igényes körömápolásnak, a császári udvarban pedig a 18. századra szigorú előírás követelte meg a szolid, ám kifogástalan körmöket. A viaszos, polírozott felületet kizárólag természetes anyagokkal érték el, ez utóbbi napjainkban is fontos szempont. A felső körömlemez kezelésére méhviaszt használtak, amelyet puha bőrből készült polírozóval dolgoztak be a felületbe. A repedezett, fénytelen körmök ezzel nemcsak visszanyerték eredeti színüket, de egyben víztaszítóvá is váltak, a hosszú ideig tartó fényt pedig az eljárás végén kőporral érték el, amellyel gondosan átpolírozták a körmöket.

A modernizált és a 21. századhoz igazított japán manikűr éppen azért tökéletes a férfiak számára, mert az eredmény nemcsak tartós, de természetesnek is hat. Kezünk folyamatos igénybevétele, vagy akár vitaminhiány is okozhat repedezettséget, elvékonyodást, ez a módszer azonban nemcsak ápolt megjelenést biztosít, de egyúttal erősebbé és természetesen csillogóvá is varázsolja körmeinket.

A japán manikűrt tanácsos kúraszerűen alkalmazni – gyengébb körmök esetén érdemes hetente ismételni legalább egy hónapig, ez alatt észrevehetően megerősíti a körömlemezt. A felülete egyenletesebb és fényesebb lesz, az így feljavított állapot pedig hosszú ideig megőrizhető profi szakember felügyelete mellett.

Ha kipróbálnád a japán manikűrt, vár a The Grooming Monkey, Magyarország első férfi kozmetikai hálózata!

www.groomingmonkey.com

facebook.com/thegroomingmonkey

Üzlet:

1074 Budapest, Dob utca 11.

Nyitvatartás: Kedd – Szombat: 10:00–20:00

Kocsis G. János

Instagram: @kocsisjaanos

FRA EU post inject banner
Previous post

Eszméletlen cuki ajándékot talált ki a transznemű unokájának a nagyi

Next post

Jön a Disney első coming out jelenete!