Életmód

Magyarázkodik egy sportoló a dohai atlétikai világbajnokságon viselt szivárványos edzőcipője miatt

Javában zajlik Katarban az atlétikai világbajnokság, amelynek egyik száma a hétpróba – ezen méretteti meg magát az amerikai Erica Bougard is, aki szivárványzászlóval díszített edzőcipőjével hívta fel magára a figyelmet.

Mindez azért nagy dolog, mert a közel-keleti országban hét évig terjedő börtönbüntetéssel tiltják a homoszexualitást. Sőt, a saría törvény értelmében akár életével is fizethet, akit rajtakapnak, hogy azonos neművel létesít szexuális kapcsolatot, bár állítólag ilyen jellegű igazságszolgáltatás nem szokott előfordulni az olajmonarchiában.

 

Katar

 

Erica – aki egyébként épp egy nővel randizgat – azonban állítja, hogy nem politikai véleménynyilvánítás volt részéről, hogy a szivárványos dekorációjú cipőjében versenyez. Egész évben ezt használta, szereti a színeit, ez az oka annak, hogy ragaszkodik hozzá. Bár a Time magazinnak elmondta, hogy éppenséggel az sem zavarja, ha mások többet látnak ebbe bele és örül, hogy sportolóként – különösen a versenyek alkalmával – olyan emberek figyelmét is fel tudják hívni fontos ügyekre, akikét egyébként nem lehetne.

 

Erica Bougard

 

Nem félek a következményektől, védve vagyok. Ha valami mégis történne, az első géppel repülök haza” – tette hozzá. A katari világbajnokság szervezői egyébként a verseny kezdete előtt leszögezték, hogy szívesen látják az LMBTQ-közösségből érkező nézőket is és biztonságban érezhetik magukat – egészen addig, amíg nem szexelnek.

 

hirdetés
Previous post

A kortárs képzőművészet szerelmeseinek – Kezdődik az Art Market Budapest

Next post

Az ausztrál posta bélyegekkel ünnepli a házassági egyenlőség évfordulóját