Hírek

Magyar kisfilm nyerte a Friss Hús #Queer közönségdíját

Április 3. és 8. között a Toldi mozi adott otthont a hatodik alkalommal jelentkező Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztiválnak, ahol három kategóriában is osztottak közönségdíjat: az először megrendezett LMBTQ-, valamint horrorszekcióban, és a nemzetközi versenyfilmek között.

 

 

A Friss Hús #Queer közönségdíját Kis Hajni Szép alak című filmje kapta. A rendező duplázott az idei Friss Húson, a legjobb élőszereplős rövidfilm díját legújabb alkotása, a Last Call nyerte.

 

 

A közönségdíjas Szép alak egy harmincas, fiús kinézetű, anyjával élő takarítónő, Orsi (Egyed Brigitta – Jupiter holdja) története, aki beleszeret a kosaras diáklányba, Lucába (Milovits Hanna). Egy véletlen folytán megszerzi a telefonszámát, SMS-t küld, de kilétét nem fedi fel, mert fél, hogy Luca kineveti őt. A Szép alak a Filmhéten debütált, a világ filmfesztiváljait járva bemutatták az USA-ban, ahol 1746 film közül válogatták a legjobb 7 közé és jelölték a diák-Oscarra (legutoljára 1991-ben kapott magyar alkotás ilyen díjat és 1994-ben jelölést). A mumbai nemzetközi queer filmfesztiválon a zsűri díjára jelölték. A szemtelen, szókimondó és fiatalos rövidfilm egyszerre vicces és szomorú, a Friss Hús #Queer szekciójában ezt a filmet szerette a legjobban a közönség.

 

 

 

Friss Hús

 

Previous post

„Először csak nemi betegség, most meg már rák is? Vegyünk már vissza a tempóból!”

Next post

Másfél óra Szenteste a Hatszínben