Kultúra

Magyar film nyerte a Queer-szekció közönségdíját a Friss Húson

 

Teltházas vetítések, izgalmas szakmai programok és baráti találkozók után szerdán a díjátadóval véget ért a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A magyar versenyprogramot értékelő zsűri tagjai Olmo Omerzu szlovén-cseh filmrendező, Péterfy Bori énekes-színész és Reisz Gábor filmrendező voltak. A nemzetközi programról Igor Prassel, az Animateka művészeti vezetője, Ugrin Julianna producer és Szilágyi Fanni filmrendező döntöttek.

 

Andella Mirtill / Mint egy haiku

 

A közönség is díjazott: a Queer-szekcióban Andella Mirtill filmje, a Mint egy haiku győzött. A rendezővel készült interjúnkat itt olvashatjátok. A nemzetközi dokumentumfilmek között a Das Spiel nyert, a nemzetközi versenyprogramban a The Best Orchestra in the World című rövidfilm kapta a közönségdíjat.

A Queer-szekcióhoz kapcsolódik a legjobb színész díja is, amit Ujlaki Dénes és Váradi Gergely megosztva kapta a Csendes környék filmbeli alakításukért. A legjobb színésznő Bódi Zsófia lett a Kláramama uzsonnája című filmből.

 

Ujlaki Dénes / Csendes környék

 

A Friss Hús ugyan véget ért, de a kisfilmeket még meg lehet nézni: június 7-én hétfőn a fődíjas Pannónia dicséretét is meg lehet nézni a Városháza udvarán, kedden pedig az összes díjnyertes filmet vetítik ugyanott, ezekre a vetítésekre csak online lehet jegyet venni a TIXA oldalán. Június 11-től pedig a díjnyertes filmeket is tartalmazó bestof-válogatásblokkot, valamint a Queer Dreams-filmeket a Cinegón lehet majd megnézni 14 napon át. A Friss Hús plakátjaiból készült kiállítást a Városháza Parkban lehet megnézni.

 

 

Queer filmek az idei Friss Húson

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb