Sziget2016

A Magic Mirror sátrában nincsenek tabuk

A Sziget a szabadság szigete. A Sziget a sokszínűség szigete. A Sziget a nyitottság szigete. Évről évre a világ egyre távolabbi pontjairól érkeznek a Szigetlakók, hogy megtapasztalják, milyen az, amikor több tízezer ember békében és boldogságban bulizik együtt.

A Szigeten hordhatsz lófejet, lehet kékeszöld a hajad, az arcod tele piercinggel, felvehetsz kisestélyit vagy egy szakadt farmert egy kinyúlt trikóval, senki nem fog megszólni. Sőt, inkább boldogan állnak le veled fotózkodni, ha például Micimackó-jelmezben riszálod a feneked Rihanna koncertjén.

A Sziget elkötelezett az egyenlőség mellett. Ezért állítják fel évről évre a Magic Mirror sátrat, ami a Sziget queer helyszíne. A Magic Mirror minden napszakban más oldalát mutatja: délután beszélgetések zajlanak híres és kevésbé híres meghívottakkal (emberi jogokról és a kisebbségek helyzetéről), filmeket vetítenek (fókuszban a menekültekkel és a migránsokkal), este koncertek várják a látogatókat, lesz varietéműsor artistákkal, illuzionistákkal és transzvesztitákkal, majd hajnalig tartó bulikon szórakozhatnak a látogatók. A Magic Mirror sátrában nincsenek tabuk: önfeledten lehetsz az, aki vagy.

www.facebook.com/festivalphotographers - photo: Zsolt Furesz

Rövid bepillantás a programokba

A filmprogram fókuszába a menekültek kerültek idén – nehéz lenne aktuálisabb és több vitát kiváltó témát találni. Tavaly Magyarországon testközelből ismerkedhettünk meg a menekültkérdés nehézségeivel, és bár mostanra mintha valamennyire csitultak volna a kedélyek, szinte minden nap olvashatunk a menekülő családok hányattatásairól.

Lesznek olyan filmek is, amelyek jobban érintik az LMBTQ társadalmat, például a TRANSITION, amely egy válogatás a bécsi International Queer Minorities Film Festival programjából. Meghívott vendégként itt lesz a fesztivál alapítója és igazgatója, Yavuz Kurtulmus is.

Lesz talkshow egy igazi kozmopolita, Steiner Kristóf vezetésével, aki néhány éve Izraelbe tette át székhelyét. Többek közt szinkronszínészként is dolgozik és több könyvet is írt már, legutóbb egy vegán szakácskönyvvel jelentkezett. Ki ne ismerné Kristófot, aki a Viva TV-n kezdte szerkesztőként és műsorvezetőként, társíró volt az Álom.net című filmben, rendszeresen publikál a Cosmopolitan és a Marie Claire című magazinokban és számos más neves lapban? És ki ne irigyelné azért, amilyen természetességgel elfogadja melegségét és beszél róla? Gyere és hallgasd meg, ahogy vendégeivel az emberi jogokról beszélgetnek! Az egyik legérdekesebb téma a „Nyitottak vagyunk” – A melegbarát heteró helyek és „heteróbarát” helyek lesz. A kérdést Hlatky-Schlichter Hubert (a TüTü „open minded” hely tulajdonosa), Linczényi Márk (a The Kolin énekese) és Budai Mihály Egon (a NEKI Jogvédő Iroda képviselője) fogják megvitatni. Gyere és tedd fel a saját kérdéseidet!

www.facebook.com/festivalphotographers - photo: Zsolt Furesz

Ha könnyedebb szórakozásra vágysz, akkor minden este 19:00-re érkezz a Stand up comedy-előadásokra. A legjobb külföldi nevettetők lesznek itt, úgyhogy ha jól megy az angol (vagy éppen gyakorolni akarod), itt a helyed!

Persze, ha Sziget, akkor koncertek. A Magic Mirror sátrában is minden este lesz élő koncert: David Bowie-emlékest, a The PinUps vagy Fullajtár Andrea Marlene Dietrich-estje közül választhatsz többek között.

A koncertek után minden este a Berlinesque Cabaret várja az érdeklődőket: artisták, illuzionisták, énekesek, transzvesztiták magával ragadó és megigéző produkciója lesz látható.

És a buli még csak ezután következik: éjféltől kezdődik az igazi „ereszdelahajam” DJ-kkel. Rázd a feneked, riszáld a csípőd, tedd fel a kezedet a magasba – mindegy, hogy táncolsz, egy a lényeg: érezd magad jól!

www.facebook.com/festivalphotographers - photo: Zsolt Furesz

AUG 12. és 16. között
A Magic Mirrorban egész nap áll a bál – csekkold az egyhetes „naptárunkat”

15:00 Filmprogram – fókuszban a menekültek
Házigazda: Kristian Petersen (D) berlini filmproducer, rendező, egyetemi oktató

16:30 Shine bright like a diamond. Vogue táncoktatás a sátor előtt Bába Andrew vezetésével

17:00 Talkshow Steiner Kristóf vezetésével

19:00 Angol nyelvű Stand-Up Comedy program Házigazda: Dave Thompson (UK)

21:00 Élő koncertek

23:00 THE TRIP – BERLINESQUE CABARET Közreműködnek: David Pereira (ES), Jack Woodhead (UK), Remi Martin (D), Miss Crash (USA), Nathalie & Jakob (D-F), Mandy (USA), Mario Espanol (CH) Rendező: Markus Pabst – BASE Berlin (D)

24:00 Party hajnalig

 

hirdetés
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

"Ezt is ajánljuk"
Bezárás
'Fel a tetejéhez' gomb
hirdetés