Hírek

Madonna egymillió dolláros büntetést kapott az oroszoktól melegpropaganda miatt

 

Egy mai posztban osztotta meg Madonna azt az információt, hogy a 2012-es MDNA turnéjának teltházas szentpétervári állomásán jókora büntetést kapott az orosz hatóságoktól. A koncert során szenvedélyes beszédet mondott az LMBTQ-jogok mellett, ami közben a nézőtéren több ezer szivárványzászlót emelt a közönség a magasba.

“Azért vagyok itt, hogy elmondjam, a meleg közösség és a meleg emberek, itt és mindenhol a világon, ugyanolyan jogokkal rendelkeznek, mint mindenki más.”

Az énekesnő elmondása szerint ezután kapott az orosz kormánytól egy egymillió dolláros büntetést, amit mint írja, sose fizetett be.

 

 

A pénzbüntetést annak ellenére kapta, hogy a 2012-es koncertje idején meg csak fontolgatták az úgynevezett “melegpropaganda-ellenes” törvényt, amit végül csak 2013-ban fogadtak el. Egyébként még olcsó megúszta, mert a kiállása utána a helyi homofób csoportok attól nagylelkűen eltekintettek ugyan, hogy börtönbüntetést követeljenek számára, de az “okozott kár miatt” egy közel 11 millió dolláros büntetést láttak volna igazságosnak.

A belengetett pert végül az orosz bírók elutasították arra hivatkozva, hogy a később elfogadott törvény (papíron) a kiskorúak védelmében született, a koncertre pedig csak 18 éven felüliek léphettek be.

Madonna az ominózus koncerten a Putyin-ellenes Pussy Riot tagjait is támogatásáról biztosította, emiatt viszont a helyi kormányzati vezetők kijelentették, hogy “a volt kurva” szentpétervári fellépése kimerítette a terrorfenyegetés fogalmát.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin